Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Olyan nevet adni a gyereknek,...

Olyan nevet adni a gyereknek, ami nem tetszik igazán?

Figyelt kérdés

Nálunk most ez a helyzet, hamarosan jön a baba, apukával abszolút nem egyezik az ízlésünk ezen a téren, végül fennmaradt a listán 3 név, ami egyikünknek sem nagy kedvenc, de elfogadhatónak tartjuk. Ebből kiválasztottunk egyet, ami legjobban passzol a vezetéknevünkhöz, és úgy döntöttünk ez lesz a kisfiunk neve. Gyakori, de szép név tulajdonképpen, benne van a top 20-ban évek óta. Viszont kicsit olyan hiányérzetem van, nem volt meg az az érzés, hogy na ez a név az igazi.

Volt még valaki így? Aki olyan nevet adott a gyerekének, ami nem tetszett neki igazán? Nálatok miért alakult így? Később megbántátok vagy megszerettétek az adott nevet?

2022. márc. 20. 21:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Jelen!

Mi is nagyon nehezen jutottunk dűlőre a férjemmel. Teljesen más nevek tetszettek mindkettőnknek. Végül találtunk egy nevet, de nem volt az "igazi" egyikünk számára se, tetszett, tetszett, de na...

Mára már imádjuk a nevét, a kisfiúnk lassan 2 éves, és a világért nem változtatnánk meg a nevét.

2022. márc. 20. 21:15
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

De ha van még időtök, nézelődjetek, hátha meglesz az igazi! Ti érzitek.

Első voltam :)

2022. márc. 20. 21:16
 3/20 anonim ***** válasza:
32%
Mi a név?
2022. márc. 20. 21:17
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nézd úgy, hogy a házasság erről szól. Mindenkinek más a véleménye mégis a másikért lemondtok kicsit a saját egoról. Ha mindenki csak a saját elképzeléseit akarná átnyomni nem társak lennétek. Szerintem szép megkoronázása ez a név a kapcsolatotoknak. És ha megszületik lehet el sem tudod majd képzelni, hogy máshogy nevezzed :)
2022. márc. 20. 21:17
 5/20 anonim ***** válasza:
94%

Ugyanez a helyzet, de még nem tudok nyilatkozni, mert áprilisban fog születni a fiunk.

Az egyes válaszának viszont örülök, van remény 😅

2022. márc. 20. 21:18
 6/20 anonim ***** válasza:
89%

Mi is a lányomnak a számunkra legkevésbé rosszat adtuk, ez van.

(ami nekem nagyon tetszik az egy névnek a becézése, ami önmagában még nem anyakönyveztethető, az eredeti név nem tetszik - a páromnak meg sehogy sem)

Amúgy mindkét gyerekünknek 2 neve van, egyik második sem tetszik nekem

2022. márc. 20. 21:30
 7/20 anonim ***** válasza:
39%

Én mondtam a lány név az enyém abból nem engedtem volna, így a fiút mondja ő.

Hát nem is nagyon hívom a teljes nevén, Ben, Bubu, Bub vagy Beni, de a Benett nem gyakran hagyja el a szám, 3 éves lassan.

Viszont a bece neveit imádom

2022. márc. 20. 21:38
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is így volt, ami a férjemnek tetszett, az nekem nem és fordítva. Végül nálunk Levente lett, amin az utolsó pillanatig gondolkodtunk. Tetszik, az igaz, viszont most nagyon nagy divat, és nem akartam tucatnevet adni a gyerekemnek. De azért szerencsére nincs az osztályban most belőle másik. Az oviban volt.
2022. márc. 20. 21:40
 9/20 anonim ***** válasza:
91%
Van ez fordítva is. Amikor megtudtuk, hogy lányunk lesz, akkor a férjemmel egyszerre mondtuk, hogy van kedvenc nevünk, és ugyanazt az egyet mondtuk. Meg is lepődtünk, öröm, boldogság, készültünk rá. Aztán megláttam a babát és tudtam, hogy nem ez a neve. A semmiből jött egy új név, már 5 éves, de semmi mást nem tudnék elképzelni neki. Lehet, hogy ti is így jártok és beugrik valami, ami eddig eszedbe sem jutott.
2022. márc. 20. 21:54
 10/20 anonim ***** válasza:
13%
7# Nem is csodálom hogy nem esik a szádra.Bennet??De miért nem rögtön Kevin??Vagy akár Dzsammal vagy Dzsúlió??Idióták...na lehet lepontozni,de igazam van akkor is.
2022. márc. 20. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!