Olyan nevet adni a gyereknek, ami nem tetszik igazán?
Nálunk most ez a helyzet, hamarosan jön a baba, apukával abszolút nem egyezik az ízlésünk ezen a téren, végül fennmaradt a listán 3 név, ami egyikünknek sem nagy kedvenc, de elfogadhatónak tartjuk. Ebből kiválasztottunk egyet, ami legjobban passzol a vezetéknevünkhöz, és úgy döntöttünk ez lesz a kisfiunk neve. Gyakori, de szép név tulajdonképpen, benne van a top 20-ban évek óta. Viszont kicsit olyan hiányérzetem van, nem volt meg az az érzés, hogy na ez a név az igazi.
Volt még valaki így? Aki olyan nevet adott a gyerekének, ami nem tetszett neki igazán? Nálatok miért alakult így? Később megbántátok vagy megszerettétek az adott nevet?

Jelen!
Mi is nagyon nehezen jutottunk dűlőre a férjemmel. Teljesen más nevek tetszettek mindkettőnknek. Végül találtunk egy nevet, de nem volt az "igazi" egyikünk számára se, tetszett, tetszett, de na...
Mára már imádjuk a nevét, a kisfiúnk lassan 2 éves, és a világért nem változtatnánk meg a nevét.

De ha van még időtök, nézelődjetek, hátha meglesz az igazi! Ti érzitek.
Első voltam :)

Ugyanez a helyzet, de még nem tudok nyilatkozni, mert áprilisban fog születni a fiunk.
Az egyes válaszának viszont örülök, van remény 😅

Mi is a lányomnak a számunkra legkevésbé rosszat adtuk, ez van.
(ami nekem nagyon tetszik az egy névnek a becézése, ami önmagában még nem anyakönyveztethető, az eredeti név nem tetszik - a páromnak meg sehogy sem)
Amúgy mindkét gyerekünknek 2 neve van, egyik második sem tetszik nekem

Én mondtam a lány név az enyém abból nem engedtem volna, így a fiút mondja ő.
Hát nem is nagyon hívom a teljes nevén, Ben, Bubu, Bub vagy Beni, de a Benett nem gyakran hagyja el a szám, 3 éves lassan.
Viszont a bece neveit imádom

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!