15 nappal beágyazódás után már érdemes felkeresni a nőgyógyászt?
Nem! Szerintem várj legalább még két hetet a pozitív teszt után. En is ugy mentem el az orvoshoz, de nem csinált ultrahangot csak egy honap mulva, amikorra visszarendelt.
23 hkm
Erre többféle választ fogsz kapni. Van, aki azt mondja, hogy igen, van, aki azt, hogy nem. Az én nőgyógyászom azt mondta, hogy 7-8 hetes terhesen érdemes előszőr hozzá menni, ha nincs panasz. (vérzés, görcs).
Én is épp itt tartok, a második babával, 5 hetes vagyok. Még legalább két hétig várok a dokival.
Szerintem teljesen felesleges elmenni, úgyis vissza hív 2-3 hét múlva.
Úgy mint az utolsó írta, van aki tenné, van aki nem. Honnan tudod hogy megtörtént a beágyazódás? Szerintem elöbb vegyél egy tesztet, ha az pozitív, csinálj egy idöpontot a nögyógyászodnál. Én most 6 hetes vagyok, de már múlt héten voltam dokinál, miután a tesztem pozitiv volt, és nem mondta hogy korán jöttem. Egy orvoshoz nem lehet "korán" menni. Én igy túl vagyok az elsö ultrahengon, söt már képem is van a magzatról, és ami még jobb, már kórházat is választottam és bejeletkeztem a szülésre. Az ilyeneket jobb minél elöbb elintézni. Szerintem bátran menj orvoshoz!!!
Minden jót!
ha jól számolom, akkor 5+6 hetes vagy. én 5+5 hetesen mentem orvoshoz.Szerencsém volt, mert szívhangot is észleltek, de mivel nagyon pici volt, ezért 2 hét múltán visszahívtak. ha tudsz még várni, akkor megspórolsz egy látogatást. bár én nem bánom, hogy láttam, legalább hamarabb megnyugodtam.
az első vizsgálaton egy pár mm-es pacát lehetett látni az uh képen, aztán két hét múlva már egy közel 2 centis nagyobb pacát :), de már ki lehetett venni, hogy melyik a feje, lába, keze. a 12. uh-n, pedig már mindet látsz az orrát, szemét, na az már igazán gyönyörű látvány. :)
Ha bármi probléma felmerül, vagy esetleg régebben volt gondod, akkor szerintem mindenképpen keresd fel az orvosodat.
Én a kimaradt menstruáció napján voltam, amikor már 4 napja + volt a tesztem. De nekem azért volt sürgős, mert tavasszal volt egy vetélésem, és akkor azt mondta, amint pozitív a teszt azonnal menjek, mert gyógyszert kell szednem.
Ha ő csinálja az UH-t akkor 6. hétig várj, hogy ne kelljen 2*menni. Akkorra adott nekem is beutalót, bár 4 hetesen már ott ragyogtam nála.
(Azt mondta akkor látnak is majd valamit- lehet hogy hamarabb is látják hogy terhes vagy-e de ilyenkor már van szívhang, szerintem azért jobb.)
Plusz mondta hogy szedjek magnéziumot, terhesvitamint.
Vérvételt-vizeletet (labort) tudod még hamarabb letudni, ha most mész, azzal nem kell várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!