Olyan kismamák válaszait várom, akik a terhesség előtt pályakezdő munkanélküliek voltak?
A tegnapi 16:25-ös vagyok. Nem tudom miért de egyszerüen annyira meg tudlak érteni és annyira sajnállak, hogy ilyen emberek vesznek körül. Egy valamit nem értek. Ha terhes vagy akkor hogy akarsz munkát találni??sehova nem fognak felvenni így azt garantálhatom, tehát ez neked ne legyen szempont, mert így se pesten se vidéken nem fognak alkalmazni!Ebbe sajnos bele kell törődni. Ahogy látom itt tényleg a pároddal van a gond, költözni nem akar(nem mer),így meg tökéletesen megfelel neki a helyzet csak Te ne szólj semmi... Már rég rossz!! Hidd el nagyon sokat fogsz szenvedni emiatt. Tapasztalat az exem révén...Az meg hogy az apósod iszik...hát remélem ennek a veszélyeire nem kell felhívnom a figyelmed, mert még talán békésen nem foglalkozik veled/veletek de lehet ha meglesz a baba akkor hogy ugy mondjam majd kijön belőle az agresszív.
Annyira mondanám hogy gyere hozzánk kiadnánk nektek az egész felső szintet(két szoba,fürdő még egy kis amerikai konyhát is ki lehetne alakitani)de sajnos mi annyira ugymond világvége helyen lakunk hogy ezen a környéken még ennyire sem tudnátok boldogulni. Nem tudom de ahogy értelmezem ti pesten laktok, hát van egy jó hírem. Nem csak pesten lehet dolgozni!!Akárhogy is nézzük ott a legdrágább az élet. Egy vidéki városban (nagyobb)kapnátok albérletet már 30-40 ezerért, van ahol a rezsi is alacsony. De mint tudjuk a rezsivel is lehet spórolni. Pl ha mondjuk az ország nyugati részére mennétek, akkor az sem kizárt hogy párod ausztriába kijárjon dolgozni, ahol a 250ezret 100%ban megkeresné (akár nyelvtudás nélkül is) Tehát végülis azért lehetne lépni, de ahhoz természetesen ugy is kell hozzáállni,nem pedig csak a kifogásokat keresni hogy így sem jó meg ugy sem jó. Tökéletesen jó soha a büdös életben nem lesz. Nagy levegőt kell venni és csinálni kell. A szüleiddel sem beszélgetni kell hanem összepakolni és elmenni hozzájuk, hidd el nem fognak kitenni az utcára!!!Ha csak beszélgetsz velük akkor ugy gondolják hogy van más választásod is és nem fogják fel hogy mennyire komoly a helyzet. Nem kérdezni kell hogy hazamehetsz-e hanem kijelenteni: Anya, apa jövő héten hazaköltözök! Ennyi. Ők a szüleid, ott nőttél fel, az neked is az otthonod. Mert ha oda nem mehetsz akkor hova??Ha így beállítasz a konkrét tényekkel és ezután azt mondják hogy aludj az utcán akkor ez őket minősíti és arra sem érdemesek hogy szóba állj velük.
Van még egy ötletem. Pasizz be! :) Nem ismerlek meg a párodat sem, de nála tuti találsz különbet (előbb mint munkát!)
Ha ezeket megpróbálod és mégsem jönne össze semmi, akkor jöhetsz hozzám :)
Fel a fejjel sikerülni fog megoldást találni, légy talpraesett! Bocs, nem akarlak kioktatni csak tényleg szeretnék segíteni
P
Igen tényleg eltértünk a kérdéstől. Ha jól látom akkor az a kérdés hogy jövünk ki a fizuból :) Erre a válasz egyszerü, sehogy. Nem jövünk ki.
Szerencsére nálunk nem szól bele senki. Csak anyósom szeretné ha mindent ugy csinálnánk ahogy ő is. És a fejébe vette hogy eladja a lakását és vesz egy másikat ahova odaköltözhetünk. De ha egy mód van rá akkor inkább külön maradnánk. A lakáshitelből sajnos nincs kiut...letelni nem fog még vagy 40 évig. Addig havi 60-70 vagy még ki tudja mennyi lesz. Nem akarok vészmadár lenni de ahogy látom a ti kapcsolatotok nagyon megromlott. Azt nem írtad mennyi idős terhes vagy. Gondolom még az elején vagy. Később majd ugyis rájössz hogy a baba érdekeit is nézni kell. Szívből kívánom hogy erre az apa is rájöjjön, és máshogy álljon hozzá a dolgokhoz. De tényleg, miért ilyen finnyás? Tudod hogy van a mondás, nem akarásnak nyögés a vége. Én a kedvesemért az egész országot átutaztam, több mint 500 km-t. Nem bántam meg, mert ő kellett nekem. Pedig volt rendes bejelentett munkahelyem, barátok, család is rendes volt. Saját lakás, szóval szinte minden jó. Most meg szinte semmi. Csak én a párom és a baba. Ja és 4 kutya :) Így vagyunk 7-en. Én is tudok elég hosszuakat írni. Főleg hogy mint írtam elég eldugott helyen lakunk, se térkép se gps nem mutatja :) Barátaim sincsenek, csak interneten levelezek a "régiekkel"
A fent leírt anyagi problémák mellett még az én édesanyám közel 100ezret követel tőlem, mert mikor még otthon laktam a kutyám megrágta a hütőt és a redőnyt. Na ezt azóta nem hozta fel mióta tudja hogy babát várunk.
Nem tudok neked már mit írni, csak azt hogy próbáld végiggondolni hogy mi az ami boldoggá tenne (mert most egyáltalán nem vagy az)És ha ez megvan akkor arra kell törekedni. De ez nem lehet az hogy emberek megváltozzanak, mert ezt nem fogod tudni elérni. Az én anyám szinte semmit sem foglalkozott velem, de most van egy anyósom aki anyám helyett anyám és van egy párom aki olyan szinten szeret amit még eddig soha nem éreztem és boldog vagyok. Mert rájuk találtam :)
P
Akkor olyan téren szerencsésnek mondhatod magad. Én se vágytam sose pénzes pasira, csak olyanra, akivel boldog lehetek, néha az is vagyok, mert van mikor jó vele, de néha nem. Én is mindent megtettem érte, Ő is míg össze nem költöztünk, sőt még az összeköltözés után se volt gond, míg nem ivott az apja, s bele nem fáradtunk mindketten. Én is munkáról, külön életről mondtam le, mert anno lett volna nem is nem egy lehetőségem, de a diplomámat is néztem, sokat tanultam érte, s a nyelv fontosabb volt. Eleinte meg olyan lehetőségről mondtam le, h győrben ajánlottak munkát, olcsó albérlettel, de mondta, h az messze lenne, s ha vele maradok támogat s nem kell szülővel élnem, s tényleg mindent megtett értem, ezért bíztam benne. De idővel megváltozott.
Amúgy 5 hónapos terhes vagyok. Babát már nagyon szerettem volna, hisz már 27 vagyok, s nem akartam későn szülni, főleg h anno volt műtétem, ami miatt azt hittük nem biztos hogy lehet baba, s veszélyeztetettnek számítok, s az is lettem, szóval inkább a babát választottam. A munkába belefáradtam, mert eleinte lett volna, aztán nem nagyon, már be se nagyon hívtak sehová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!