Covidos lettem 31 hetesen. Ugye a babanak nem lesz baja? felek mert nagyon köhögök

Elvileg nem lesz baja. Engem azzal nyugtatott a doki, hogy minden betegség, amin a kismama átesik, igazából "pozitív", mert a baba 90%, hogy már úgy születik meg, hogy ellenanyag termelődik a szervezetében, vagyis az anyán keresztül védettséget szerzett.
Magadra figyelj oda, mert ha te rendben vagy, akkor a babád is rendben lesz! Neked nehéz, te pihenj minél többet és legyél túl rajta, most ez a legfontosabb. Én vérhigítót is kaptam, illetve azt mondta a doki, hogy 38 fokig engedjem felmenni a lázam nyugodtan, csak utána csillapítsam, így kihasználjuk a szervezetem természetes "leküzdő képességét". Viszonylag gyorsan és könnyen túl is lettem rajta, de azért még majd egy hetet rápihentem, csak utána mentem vissza dolgozni. Nekem legjobban a hársfa tea és a mézes gyömbér jött be. 1-2 nagy kanál termelői méz, belekockáztam apróra egy kis darab friss gyömbért és minden délután bekanalaztam. Nomeg emelt C vitamin mennyiség és szükség esetén lázcsillapító.

2-es vagyok. Én sem tudtam. A háziorvosom mondta hogy írna fel, úgyhogy felhívtam a nőgyógyászomat is, hogy ő mit gondol. Azt mondta valóban ez a szakmai ajánlás. A várandósság, mint állapot elősegíti a véralvadást, mert készül a test a szülésre és ott a cél a minél kisebb vérveszteség. A koronavírus elvileg szintén hatással van a véralvadásra, így a duplikáltság miatt javallott a vérhigító. Ugyanúgy ahogy mondjuk a trombózisra hajlamos egyének is kapnak, ha elkapják a covidot.
Mivel mindkét dokim ajánlotta és egymástól függetlenül azt mondta, hogy kárt nem tehet, ellenben nagyon is hasznos lehet, ha gond lenne, így én elfogadtam (egy 10 napos kúrát kaptam a betegség alatt).
De gondolom ez is doki függő, mint minden koronavírussal kapcsolatos dolog a mai világban sajnos. Te meg próbálj meg kiigazodni az útvesztőkön...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!