Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Covidos lettem 31 hetesen....

Covidos lettem 31 hetesen. Ugye a babanak nem lesz baja? felek mert nagyon köhögök

Figyelt kérdés
2022. febr. 16. 04:49
 1/5 anonim ***** válasza:
91%
Én estem át rajta oltatlanul és oltottként is. Mindkettő terhesség alatt talált meg. Az elsőt nagyon nehezen éltem meg, miután lejárt, maradt egy nagyon nagy fáradtság rajtam, amit akkor kezdtem érezni. Alapvetően bármilyen betegség ér utól terhesen, a lázra és a csökkentésére érdemes figyelni és a vérnyomásra. A baba odabent eléggé jól be van védve ezek elől, de azért figyelni kell magunkra.
2022. febr. 16. 05:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg nem lesz baja. Engem azzal nyugtatott a doki, hogy minden betegség, amin a kismama átesik, igazából "pozitív", mert a baba 90%, hogy már úgy születik meg, hogy ellenanyag termelődik a szervezetében, vagyis az anyán keresztül védettséget szerzett.

Magadra figyelj oda, mert ha te rendben vagy, akkor a babád is rendben lesz! Neked nehéz, te pihenj minél többet és legyél túl rajta, most ez a legfontosabb. Én vérhigítót is kaptam, illetve azt mondta a doki, hogy 38 fokig engedjem felmenni a lázam nyugodtan, csak utána csillapítsam, így kihasználjuk a szervezetem természetes "leküzdő képességét". Viszonylag gyorsan és könnyen túl is lettem rajta, de azért még majd egy hetet rápihentem, csak utána mentem vissza dolgozni. Nekem legjobban a hársfa tea és a mézes gyömbér jött be. 1-2 nagy kanál termelői méz, belekockáztam apróra egy kis darab friss gyömbért és minden délután bekanalaztam. Nomeg emelt C vitamin mennyiség és szükség esetén lázcsillapító.

2022. febr. 16. 09:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia kettes! A vérhigító miért kell kapnod? Én 2 hete estem át a víruson 2. trimeszter elején, de nőgyógyászhoz csak márciusban megyek. Nem tudtam, hogy kell vérhigítót kérni.
2022. febr. 16. 09:19
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok. Én sem tudtam. A háziorvosom mondta hogy írna fel, úgyhogy felhívtam a nőgyógyászomat is, hogy ő mit gondol. Azt mondta valóban ez a szakmai ajánlás. A várandósság, mint állapot elősegíti a véralvadást, mert készül a test a szülésre és ott a cél a minél kisebb vérveszteség. A koronavírus elvileg szintén hatással van a véralvadásra, így a duplikáltság miatt javallott a vérhigító. Ugyanúgy ahogy mondjuk a trombózisra hajlamos egyének is kapnak, ha elkapják a covidot.

Mivel mindkét dokim ajánlotta és egymástól függetlenül azt mondta, hogy kárt nem tehet, ellenben nagyon is hasznos lehet, ha gond lenne, így én elfogadtam (egy 10 napos kúrát kaptam a betegség alatt).

De gondolom ez is doki függő, mint minden koronavírussal kapcsolatos dolog a mai világban sajnos. Te meg próbálj meg kiigazodni az útvesztőkön...

2022. febr. 16. 09:47
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
En két hete estem át rajta, én is pont a 31. hétben voltam, be sem vagyok oltva. Tegnap voltam orvosnál jó alaposan megvizsgálta a babát minden rendben van vele. Ne aggodj, magaddal törődj. Pihenj, igyál sok vizet, szedj C vitamint. Mást nem igazán tudsz tenni. Jobbulast.
2022. febr. 16. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!