Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tegnap voltam uh-n, és a...

Tegnap voltam uh-n, és a táblázat szerint kisebb a BPD majdnem 2 cm-el. Baj van?

Figyelt kérdés
Tegnap 26+6 hetes voltam, 65,2 mm. A táblázat szerint 67 kéne legyen, vagy talán még több... A doki mondta, hogy méretek alapján 26 hetes a magzat(szóval a mensi után a 3. héten termékenyültem meg). Mégis aggódok, nem baj ha ilyen pici a fejecskéje? Milyen következményekkel járna, ha tényleg kisebb lenne? Az FL 50 mm, ami megfelelő 26 hetesnek. Baja van a Babámnak?
2010. szept. 11. 08:40
 1/10 anonim ***** válasza:
Nincs, ne izgulj!Csak arról van szó, hogy ilyenkor már nagyban befolyásolja a dolgokat a genetika. Lehet te magad sem születtél nagy fejjel.Ezek csak átlag értékek, amikhez viszonyítanak.(ebbe beleszámolják az 5 kilós babák adatait is) A lényeg az, hogy a babád önmagához képest fejlődik.Én is így jártam.27 hetesen mentünk 4D-re, ahol kiderült, hogy arányosan kisebb egy héttel mindene.Szóval 26 hetesnek számít.Azt mondta a szonográfus, hogy valószínűleg el lett számolva valami.Aztán 35 hetesen voltam UH-on, ott már 2 héttel volt kisebb a baba.Na, akkor már elkezdtem aggódni.De az orvosom megnyugtatott.Mondta, hogy valószínűleg azért van, mert az én adottságaimat örökölte.(160 cm vagyok, és 50 kg-val kezdtem a terhességet, 2800 g-mal születtem)Szóval ne várjak 4 kilós gyereket, és hogy örüljek, mert könnyebb lesz megszülni.Most is jóval kisebb a feje ( hetekkel), de már nem aggódok ezen) Ezek csak mérések, benne van a mérési hiba.+csak csonttól csontig mérik.De azon a fejecskén van még pofi, husi, bőr, haj(?)Ezen kár izgulni!
2010. szept. 11. 08:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi baja, nekem végig a terhességem alatt az mondták, hogy kis fejű lesz, én csak annyit mondtam, nem baj doktor úr legalább könnyebben megszülöm :) Azóta a lányom 10 hetes szépen növekszik, gyorsabban is mint kellene, egészséges, vidám baba. Ne ijedj meg, ha kicsi is idekinn lesz még ideje megnőni.
2010. szept. 11. 08:57
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat! :)

Gondolom csak szólt volna tegnap a doki, hogyha van valami baj, de nem mondott semmit... Bízom benne, hogy minden rendben lesz :)

Köszönöm mégegyszer!

Jó Babavárást illetve Babázást Nektek! És jó egészséget! :)

2010. szept. 11. 09:09
 4/10 anonim ***** válasza:

Tényleg nem kell aggódnod! A baj csak akkor van, ha minden mérete kisebb, de ez is csak mikor már a súlyt becsülik, mert akkor ezekből az értékekből (bpd, fl, mellkörfogat) becsülik a súlyt. Nekem is a 32 hetesen becsültek súlyt és akkor nagyon-nagyon kicsi volt...1450g ez iszonyú kicsi. Végül 2350g és 50cm született és akkor derült ki, hogy a méhlepényemmel voltak gondok! Most már 6 hónaposan a kisfiam 8200g 72cm...szóval igaz, hogy idekint gyorsabban nő...tényleg ne izgulj!!!!!!! :-) ( Egyébként megértelek és átérzem az izgulásod, de tényleg nyugi) :-)

Nyugodt és szép babavárást!!!!

2010. szept. 11. 09:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Megint én vagyok! ( 6 hó babuci anyukája ) azt még elfelejtettem írni, hogy abban a terhességi hétben mikor téged néztek, akkor még azért nézik a fejkörfogatot stb. hogy a terhességi kornak megfelel-e. Mert legfeljebb későbbre teszik a szülés várható időpontját!!! Nyugi és majd figyeld ki, hogy mekkora babucid lesz!!!! :-)
2010. szept. 11. 09:28
 6/10 A kérdező kommentje:

Majd kiemelem a kérdést mikor megszületik :)

A netes számítás szerint December 11.re kéne jönnie, 12 hetes uh-n december 16-ra saccolták az érkezését, tegnap december 18.ra... De a kicsike már bújna ki...(majdnem elvetéltem 3 hete...) úgyhogy nem tudom meddig szándékozik bennt maradni, de remélem decembernél előbb semmiképp nem bújik ki... Aggódok nagyon érte...

Előző Anyuka, örülök, hogy minden rendben alakúlt végül a Babáddal, sok egészséget kívánok Nektek is! :)

2010. szept. 11. 09:42
 7/10 anonim ***** válasza:

De ez nem 2 CENTI különbség, csak 2 MILIMÉTER. Az meg nem számít ilyenkor már.

Durva lenne, ha 65 centis fejjel jönne világra.

A babád teljesen jó, teljesen megfelel a korának.

[link]

2010. szept. 11. 09:49
 8/10 A kérdező kommentje:

Tányleg!

Te jó ég!

És én végeztem matematikát :))

Köszönöm a felvilágosítást :)

2010. szept. 11. 10:56
 9/10 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok :)

megértelek :)

terhesen elmegy az ember lányának a maradék esze is... :)

2010. szept. 11. 16:05
 10/10 anonim ***** válasza:

Nincs miért aggódnod! Ennyi idős terhesen már nem lehet adni a táblázatokra. Azok csak a 12. hétig mérvadóak (nagyjából). Itt már csakis a genetika számít, a babád eszerint nő, nem a táblázat szerint :-) Van akinek kisebb bucija, van akinek nagyobb :-)

Ráadásul, a doki sem biztos, hogy milliméterre pontosan mért.

Nekem 27 hét 2 naposan 68mm volt a BDP, és FL 50mm.

Tökéletesek a babád méretei!!!

2010. szept. 11. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!