Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 2-3 héttel kisebb baba 3....

2-3 héttel kisebb baba 3. trimeszterben? Tapasztalatokra lennék kívàncsi...

Figyelt kérdés
Sziasztok! 35 hetes kismama vagyok. A baba a terhesség megàllapítàsakor 2 héttel kisebbnek szàmított, progeszteront is szedtem, de a 12 hetes szűrésen màr korànak megfelelő méretű volt. 20 hetes UH-on màr 1,5 hetes lemaradàst àllapítottak meg, akkor azt mondtàk, nincsen ok aggodalomra, minden màs eredmény rendben volt. 32 hetes UH-on màr 2 hetes lemaradás, de minden màs eredmény (àramlàs, lepény, magzatvíz oké), 2 hetenkénti ellenőrzést javasolt az orvos, a terminust nem módosította a 12 hetes UH eredmény alapjàn. Most vagyok 35 hetes. Tegnap voltam újabb ellenőrzésen, a baba màr nem 2, hanem 3 héttel kisebb, 32 hetesnek épphogy megfelel. Az àramlàs is valamivel csökkent. Lepény, víz rendben, holnaptól NST vizsgàlatra kell mennem. A méhszàj 2100, vannak is kisebb görcseim. Emelt magnéziumot kaptam. Tapasztalatokra lennék kívàncsi, aki így vagy hasonlóképpen jàrt, volt valami baja a babàjànak vagy egyszerűen csak kisebb volt? Idő előtt született meg vagy sikerült a terminus közeléig kibírni? Van egy nagyobb gyerkőcöm, vele nem volt ilyen jellegű problémàm, ő kereken 39. hétre született 3,5kgval. Köszönöm a vàlaszokat!
2022. febr. 2. 15:36
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Az uh a harmadik trimeszterben nagyon pontatlan. Ezt a saját példámon tanultam meg. 39. héten úgy rámijesztettek, hogy csak sírni tudtam. Az orvos szerint nem kizárt, hogy komoly beteg a baba, ugyanis csak 2400 gramm. Áramlás, lepény rendben szóval a baba valamiért nem fejlődik. Gondolhatod milyen állapotban voltam. Majd megszületett a fiam 3200 grammal, teljesen egészségesen 41. Héten, szóval még bent is maradt egy kicsit pluszban :) Szóval ha minden rendben a lepénnyel és látszólag a babával is én nem aggódnék egy cseppet sem, hogy kisebb súlyt mértek.
2022. febr. 2. 16:35
 2/8 anonim ***** válasza:
67%

Nekem bő 1 hónapos elnaradással született 37.héten IUGR-ként toxémia miatt. Rögtön elszállították másik város PIC osztályára. 1 hetet volt bent, 4 napot oxigéninkubátorban.

Ma holnap 7 éves, sni-s de okos kislány.

2022. febr. 2. 16:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondták szülés napján hogy hű minimum 4 kg de inkább több, aztán 3300 grammal született. Ennyit az ultrahangos mérésről.
2022. febr. 2. 16:59
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy vàlaszoltatok!

Ez "biztató", ami az UH megbízhatósàgàt illeti... nagyon beparàztam, hogy van valami komolyabb baja... amiket a neten olvasok, mitől lehet ez a "dysmaturitàs", egyik sincs képben, egészségesen étkezem, àtlagos súlyban vagyok, a vizsgàlatok szerint is alapból minden ok. Szerencsére a kisebb görcsökön kívül jól érzem magam, csak ez az izgalom nem tesz jót...

2022. febr. 2. 17:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A combcsont, fejkör- és a haskörtérfogat alapján számol a gép. Milliméterekről beszélünk, lehet mérési hiba, lehet hogy pont előtte pisilt így a haskörfogat kevesebb, alkatilag kisebb a feje, rövidebb a lába stb…
2022. febr. 2. 19:37
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
2600g-ra tippelték a lányom.3 nappal később 3050g-is kislányt szültem.3 nap alatt nem szedett fel majdnem fél kg-ot..:D
2022. febr. 2. 20:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Engem jol beszarattak(mar bocsánat) 18 héten 2 héttel kissebb, menjek vissza 2 het múlva. Utanna is 2 héttel kissebb. Aztan tökéletes, aztan megint kissebb. 38 hetesen mérték 2500 grammra, megijesztettek hogy kicsi lesz, sokat kell bent lenni stb. Állandóan korrigaltak a szülés időpontjat. Július 17,augusztus 2,augusztus 20(??..) mar sírva mentem különböző orvoshoz hogy akkor mivan? (Program csaszarral kellett szülnom ezért volt fontos) egyik szerint 35 hetes voltam, masik szerint 37,harmadik szerint 36. Ha hagyom magam, akkor idő előtt csaszaroznak valóban 36 hetesen... Harcoltam így 39+6ra szültem egy 3860grammal és 57 centivel született kisfiút ❤️

(ugye akit előtte kb 2 héttel 2500gr mértek🤷‍♀️) 32 hetesen mar III. Fokú volt a lepény, jaj nem kap elég tápanyagot, kicsi lesz.. Olyan duci volt hogy azt hitték a kórházban hogy 3-4 hónapos..

2022. febr. 3. 21:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Mennyivel szültél végül?
2023. nov. 7. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!