Ettetek fokhagymát terhesen?
Szia!
Én mindent ettem, foghagymát is!
Inkább szoptatásnál nem szabad!
Szia!
Én is ettem, sőt mivel egyszer jól meg voltam fázva napi 2-3 gerezdet csak úgy magában rágcsáltam el. (plusz a csipkebogyóteát ittam literszámra...) Semmi bajom nem lett, szerintem nyugodtan egyél.
Persze! Ettem már a terhességem elején is nem keveset, marékszámra (megfázás miatt), és hamar segített.
Mikor terhes lettem, mindenki mondta, hogy ezt nem szabad enni, azt nem szabad enni.. és a neten is olvastam róla. Ne egyek pl. babot, fehérkenyeret, cukrot, májat, édességet, inni szénsavasat ne, teát ne, kávét ne, és egy oldalon keresztül sorolhatnám. stb... Azt bogoztam ki, hogy már szinte a vízen kívül minden fogyasztása káros. :-D Sőt a vízen belül se mindegy, milyet!
Na, innentől kezdve én az egész terhességem alatt mindent megettem és megittam, ami csak jólesett (nem alkohol :-D ).
Szóval, nyugodtan. Nem lett semmitől bajunk.
Elsőnek:
pont szoptatás alatt lehet sok fokhagymát enni! Van egy kimutatás, miszerint a szoptatott babák imádják az ízét (már ha átmegy az anyatejbe), és természetesen nem is lesz tőle semmi bajuk (mármint hasfájás).
utolsó vagyok, megtaláltam a fokhagymás cikket (www.lll.hu)
Olyan ételekben, mint például a fokhagyma és néhány más fűszer, eszenciális olajok vannak jelen. Ezek jellegzetes illata és íze átmehet a tejbe, és esetenként egy-egy baba tiltakozhat jelenlétük ellen.
Tanulmányok kimutatták, hogy a szoptató anya étrendje befolyásolja tejének érzékszervi tulajdonságait. Azt találták, hogy a fokhagyma fogyasztása jelentősen és következetesen növelte a tej illatának intenzitását. Az illat egy órával a fogyasztás után még nem volt jelen, legnagyobb intenzitását két óra múlva érte el, és a későbbiekben csökkent. Más fűszerekkel kapcsolatban is hasonló megfigyeléseket tettek. A fokhagyma egyike a legerősebb illékony kéntartalmú ételeknek (a hagyma, a brokkoli is ezek közé tartozik). Az anya fokhagyma fogyasztása után a következő szoptatáskor a baba hosszabban és intenzívebben szopott.
Fokhagymaleves-evő lánynak: ÉN IS IMÁDOM, az a kedvencem!
És én is rengeteg fokhagymát eszek, és semmi bajom nem volt még tőle eddig! Teljesen egészséges!!! Jótékony hatásokkal! Egyél nyugodtan.
én mindent ettem, kivéve pl tatárbifsztek, a nyers hús miatt,
babám makkegészséges lett, a kiírt napon született
én imádom a fokhagymát, azt is ettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!