Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Húgyúti fertőzésem van,...

Húgyúti fertőzésem van, ügyeleten kaptam Furocefet és Monuralt! Ezeket lehet szedni terhesen?

Figyelt kérdés
Mondtam a dokinak hogy 7 hetes terhes vagyok, meg kérdeztem biztis be lehet ezeket venni mondta igen, de a furocefbe bele van írva hogy nem! Ilyenkor mi van? Én már szedtem be belőle este mert ugye elég durva felfázásom van! Vizeletem tele van gennyel leukocitával és nitrittel! Lázas is voltam

2022. jan. 30. 10:01
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
A legtöbb gyógyszerhez ezt leírják, de az orvosi utasítás felülírja. A fertőzések nagyon komoly gondokat okozhatnak. Ha nem bízol meg az orvosbana, akkor másik orvostól kérj véleményt, ne a netes anyukáktól.
2022. jan. 30. 10:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem az van bele írva, hogy nem szedheted.

"Terhesség, szoptatás és termékenység

Tájékoztassa kezelőorvosát a Furocef bevétele előtt:

ha terhes, úgy gondolja, hogy terhes lehet, vagy teherbe szeretne esni,ha szoptat.

Kezelőorvosa mérlegelni fogja a Furocef-kezelés előnyét Önre, illetve a kezelés kockázatát kisbabájára nézve."

A doki nem hülye. Neki nem hiszel, ellenben A GYIK laikusainak igen....

2022. jan. 30. 10:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, a gyógyszerek betegtájékoztatójában szinte minden esetben ez áll, mert az emberek képesek volnának mindent beszedni ész nélkül.

Az orvos tudja, hogy mit csinál. Sokszor a gyógyszer mellékhatásának kockázata simán alulmarad a betegség hatásaiénak. Esetedben a húgyúti fertőzés simán átcsaphat felszálló fertőzésbe, gyulladásba, ami fejlődési rendellenességekhez vagy vetéléshez is vezethet.

Mondtad, hogy terhes vagy. Rá is kérdeztél, szedhető-e. Ő azt mondta: igen. Ő orvos. Te nem. Bízz már meg a szaktudásában.

2022. jan. 30. 10:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszerre 3 féle antibiotikumot szedtem terhesen.Ha az orvos tudta, hogy terhes vagy akkor nyugodtan szedd be.Több bajt okozhatna a felszálló fertőzés,láz mint a gyógyszer.
2022. jan. 30. 10:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet szedni mindkettőt. A Furocef ugyanaz, mint a Zinnat. Azt gondolom jobban ismeri az itteni közösség is. Biztonsággal szedhető, hiszen cefalosporin antibiotikum.
2022. jan. 30. 10:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat 😊
2022. jan. 30. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!