Első babás tapasztalatlan kismama vagyok! Egy pár jó tanácsot kaphatnék?
Hétfőn leszek 32hetes. Mostmár kéthetente kell mennem a dokimhoz. Megvizsgálja a méhszájat teljessen zárt vagyok. De ti honnan tudjátok az értéket? Mert nekem ezen felűl nem mond semmit. Még egy szó sem esett a szülésről vagy nemis fog ha nem kérdezek? Semmiféleképpen nemszeretnék epidurális érzéstelenítést ezt mikor kell közöljem? Vagy ha már bekerültem a kórházba akkor ott majd minden történik magától? első baba lesz tapasztalatlan vagyok még.
Köszi ha válaszoltok
05:07-es vagyok, ne haragudj, hogy elöbb nem tudtam elolvasni.
Amit adnak: popsitörlökendö, pelenka (bár inkább vigyél mert nem olyan sok van), popsikenöcs, köldökápolók, babaruha (amíg kórházban van).
Amit vigyél: hálóing, eldobható bugyi (ezért a dokinöm külön megdícsért mivel higiénikusabb), tusfürdö, Tena Lady, törülközö, cumisüveg (ha nem indulna meg a tejed mert az kegyetlenül rossz amit ott adnak a cukrosvízzel), papucs, wc papír mert az nincs...
De a látogatóid vihetnek be neked dolgokat ha elfelejtenél valamit!:)
Ezek az értékek:
(3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj)
Ha pedig fogadott dokid van, akkor nyugodtan mond el neki, hogy milyen óhajod van a szüléssel kapcsolatban. De lehet, hogy szülés előtti hetekben ő hozza fel magától a témát. :)
Sokmindent megtudhatsz a védőnődtől is, nekem az elsőnél ő mondott el mindent, illetve nekem volt választott szülésznőm (szerintem százszor fontosabbb mint az orvos egy sima szülésnél...)
Kedves 17:30-as: lehet, hogy te e gyike vagy szuoper anyukáknak, akikmindent jobban tudnak, DE azok, akiket a szülés nálad esetleg jobban megviselt nem kellene külön lelkiismeretfurdalást okozni a "lepasszolással". Ugyanis vannak olyan esetek, amikor szükség van ilyenre.Aki az írja, amit te, szerensés, de nem mindenki az. SŐt, elárulok egy titkot: a frissen szült nőt soha nem hagyták egyedül nőtársai, segítettek folyamatosan. Ha legyengült, odavitték a gyereket szoptatni. Egy kórházban ez nem megoldható. És ha a kismama tudja, hogy utána otthon teljesen egyedül lesz, nem nagyon számíthat segítségre, mind a baba, mind a mama érdeke azt kívánja, hogy az édesanya tudjon pihenni. És még sorolhatnám. De nem biztos, hogy rosszabb anya az, aki belátja a gyengeségét, és ezért tesz a gyerek érdekében, mint az, aki körmeszakadtáig ragaszkodik, hogy "teljesítsen"....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!