Szerintetek az első babás apákat mennyire frusztrálja az új ismeretlen helyzet?
35 hetes terhes vagyok, férjemmel 10 éve jóban rosszban együtt vagyunk, első babánkat várjuk. Pár hete észrevettem rajta, hogy hamar türelmetlen és ideges lesz, apró dolgokon kb indokolatlanul kiakad, pedig eddig nem volt ilyen.
Kicsit nehezen megnyílós típus, szóval sokszor kell beszélgetni vele, mire elmondja, mi is a gondja. Valószínűleg ez a neveltetéséből adódik, mert kb sosem lehetett gyenge, most is úgy érzi, mindig erős férfinak kell lennie, mert ez egy férfi dolga, pedig ez nekem sosem volt elvárásom, sőt.
A babánkat mindennél jobban várja, nagyon sokat segít mindenben, tényleg egy szavam sem lehet, de aggódom, hogy fél ettől az új helyzettől, amitől persze nyilván én is, hisz mindkettőnknek ismeretlen lesz. Szerintetek mivel nyugtathatnám meg, vagy mit tudnék tenni a beszélgetéseken kívül, hogy ne stresszeljen ezen ennyire? Volt már valaki hasonló helyzetben? Köszönöm, ha tudtok segíteni.
Igen, lehet hogy szüksége lenne még pár gyakorlati infóra. Nézett már velem pár szüléses-babagondozásos videót, de akkor kicsit többször bevonom ebbe.
Többször mondta egyébként hogy attól fél, ha a szülés közben én nagyon nem leszek jól, akkor nem tud majd hogy segíteni, vagy ha a babával lenne valami, akkor nem tudja mit csináljon. De azon kívül hogy erre bátorításként azt mondtam, biztosan minden rendben lesz (remélem), és hogy már az is segít nekem ha ott lesz, nem nagyon tudtam mit mondjak.. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!