Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki mennyit hízott terhesség...

Ki mennyit hízott terhesség alatt, mi az elfogadható?

Figyelt kérdés
Ma voltam védőnőnél. Azt mondta nagyon sokat híztam. Meg szigorú diéta, ha rossz lesz a cukorterhelés eredménye. Mondtam neki,hogy én nem látom magamon azt a 7kg-ot ,ő erre mert magas vagyok. Gondoltam is magamban,hogy akár lehetek 120kg is nem fog látszani 😉 Kicsit kiakasztott meg sajnos másért is. Első baba és 23. hét. Sosem voltam az a nagyon vékony típus. Inkább normál,ha elhagytam magam akkor könnyen feljött plusz kg.

2022. jan. 12. 10:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
44%

20 kiló hízásig tök mindegy egészséges terhességnél, ha nincs ötven kiló plusz és cukorbetegség alapból. Ez csak esztétikai gond lehet, illetve kiváló alap a kismama b.sztatásra, de valójában nincs túl sok jelentősége.

Akkor van gond ha nincs gyarapodás, vagy ha hirtelen túl sok, tehát pár héten belül tíz kiló víz. Ennyi.

2022. jan. 12. 12:01
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Az a poén, hogy tök fitt vagyok és nem érzem a ruháimon sem. 90%ban ch csökkentett ételeket eszek. Mióta nem dolgozom szinte minden nap mozgok valamit, séta, jóga,torna. Karácsony-szilveszterig elengedtem magam,akkor 2 kg jött fel sok süti cukros italok. Már bánom :(
2022. jan. 12. 12:03
 13/19 anonim ***** válasza:
83%
+14kg lett a végére, ebből 9azonnal lement a szülés után, a többivel még küzdök (10hónapja szültem)
2022. jan. 12. 12:42
 14/19 anonim ***** válasza:
83%

Fiammal 8kg-t híztam összesen, lányommal 6ot.

A védönö ezeket is sokallta.

Mind a 2 terhességem 72kg-val kezdtem, tök érdekes.

2022. jan. 12. 13:06
 15/19 anonim ***** válasza:
83%
Most vagyok az elején 168 cm 59 kg és 10 kg-t mondott a védőnő hogy felszedhetek a végéig. Nekem kicsit kevésnek tűnik én 12-13 kg tudtam normálisnak. Majd meglátjuk, de egyelőre nem nagyon tudom eldönteni mit eszek, mert nem sok minden esik jól.
2022. jan. 12. 13:18
 16/19 anonim ***** válasza:
76%
Én 165 cmhez, 62-vel kezdtem, most 23 hetesen vagyok 67 kg. Még senki nem szólt, hogy sok lesz. Eddig azt hittem egész jól állok 😅
2022. jan. 12. 13:19
 17/19 A kérdező kommentje:
Egyre kevesebb mindenhol az elfogadható... Szerintem menjenek a picsába. Különben is mindenki más. Régen mindig azt hallottam 9kg a minimum,ha nics meg a kismama fogyott.
2022. jan. 12. 13:24
 18/19 anonim ***** válasza:
76%
13 kg plusz jött fel rám, mondjuk a fiam is 4,5 kilóval született, szóval le is ment kb 8 még a kórházban. A szoptatással még 1-2 kg, de mivel tápszerre tértünk át, most stagnálok. :)
2022. jan. 12. 13:25
 19/19 anonim ***** válasza:

Nekem a végére 20 kiló jött fel de vizesedtem nagyon durván. A védőnő megjegyezte hogy ez elég sok de nem basztatott miatta. Na de a szülésnél az orvosoktól rendesen kaptam, azt is mondták hogy azért nem tudtam megszülniert túl sokat híztam (császár lett, oxitocinnal akartak rásegíteni de attól leesett a baba szívhangja).

Szülés utáni 2 hétben lement 14 kiló, a maradék most indult el (3 hónapos a fiam).

2022. jan. 12. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!