Mi az aktuális szabályozás az apás ultrahang és szülés kapcsán?
Férjem nagyon izgatott, már ezer éve arra várt, hogy gyerekünk legyen és most hogy végre itt az alkalom, lehet nem vehet részt a terhesség és a szülés alatt semmiben.
Be lehet már menni a vizsgálatokra? Magánban akár vagy bárhogy. Nem szeretném kihagyni ebből.
Én júliusban szültem. Vizsgáltaokra egyedül kellett mennem. Ha beruháztunk volna babamozira akkor találkozhatot volna ő is vele.
Szülés előtt pár órával hívták be. Én előtte nap mentem be mert elfolyott a magzatvíz, éjszaka benn tartotak megyfigyelésen, reggel indítottak, de amíg nem lettek elég erősek a fájások addig otthon várakozott.
9 napja szültem a 3.babam. ( Debrecen klinika)
Semmilyen vizsgálatra nem jöhetett be velem egész terhesség alatt ( nem jártunk maganba )
A szülés alatt bent lehetett, és utána egy órát. Aztán elküldtek.. mi 48 óra után johettunk haza.
Bocsánat az offért, nem Magyarországon élek, de annyira felháborítónak találom, hogy az apuka nem mehet be minden egyes ultrahangra Magyarországon, vagy szülésre, kivéve bizonyos eseteket, mint pl. magánpraxis stb. Nem gondolnak ezek arra, mi van ha a kismama rossz hírt kap? Én kaptam már kétszer és borzasztó lett volna egyedül szembesülni vele. Az első pillanatok a legrosszabbak, azt sem tudod mi van veled... Persze túl lehet élni, nem arról van szó, csak olyan rideg ez az egész így. Nagyon ideje lenne változtatni ezen.
Boldog babavárást kívánok a kismamáknak. 😊❤️
Kórházba nem jöhetett, bár nem is tudott volna, mert nap közben dolgozik.
Magánba jöhetett.
A mi kórházunk biztosítja az apás szülés lehetőségét + van családi szoba is ha apuka maradna (sajnos csak egy ilyen szoba van úgyhogy aki előbb odaér, azé, de legalább van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!