Van aki esetleg végig szedte a terhesség alatt a Progesteron Exeltis tablettát?
Először 13.hétig szedtem. Majd 20.heten újra kezdtem orvosi javaslatra koraszülés megelőzés céljából, mert hármas ikreink vannak. Bevált, mert nem indult be a szülés, nem nyíltam, nem voltak fájásaim.
2! Itt van egy részletes leírás, hogy miért ajánlják egyes esetekben 20.hettől szedni. Koraszülés megelőzéssel foglalkozó orvosok szerkesztik a honlapot.
Én először a 6.hettol 13.hetig szedtem. (elvileg itt abbahagyhattam volna, de begorcsoltem és emiatt meg az előzmények miatt újrakezdette velem az orvosom.)
Vegul a 16.hettol a 38.hetig is szedtem.
Mert csökkenti az esetleges koraszülést előidéző méhösszehúzódásokat. Én is erre szedem szájon át egészen a 36. hétig.
Gondolom, ha szükséges végig szedni, akkor azt az orvos fogja majd neked javasolni, kedves kérdező...
Amúgy nem értem, miért erőltetik Magyarországon a szájon át szedést. Ok, hogy az injekciós megoldás valamiért nem kerülhet be a rendszerszintű alkalmazásba otthon (bár nem értem, miért), de akkor már ott van kéznél a hüvelyi megoldás, ami hasznosulás és mellékhatások szempontjából is sokkal jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!