Mamik! Ti kívántatok a várandósság alatt extrém fura dolgokat?
11es vagyok. Az előbb találtam egy cikket, másolok egy részletet. Ez is tulakdonképpen azt írja amit én.
Van, aki vért kíván, annak az ízére vágyik, vagy földet eszegetnek, én ilyenkor megpróbálom egy részletes vérvétellel kideríteni, hogy milyen anyagot kell pótolni a kismama szervezetében, hogy ez a vágy elmúljon. Ehhez persze az kell, hogy megbízzon bennem, hogy elmesélje, mit csinál. Éppen ezért is, de nem csak emiatt fontos, hogy az orvos-beteg viszony bizalmas legyen, hiszen ezt a dolgot nagyon nehéz bevallani, főleg, ha valaki valamilyen extrém dolog után sóvárog. Sokan jeget rágcsálnak, mert csillapítja a hányingert. Az sem ritkaság, hogy valaki koszt, keményítőt, hintőport akar enni. A válasz erre általában egyszerű: a szervezete keményítőt akar, mert vashiánya van, ami nagyon gyakori és normális a terhesség alatt. De vannak veszélyes dolgok is, hiszen a régi festékekben rengeteg ólom volt, és aki faldarabot rágcsál, annak bizony ólommérgezése is lehet, sőt a babának is…
13.
A cikk, amiből idéztél, a picáról szól, ami egy fajta evészavar, pszichiátriai kórkép. [link]
Ezt nem kéne keverni a sima "kívánóssággal".
Kiragadtál egy részt a cikkből, ami kontextus nélkül eléggé félrevezető, a pica nem valamilyen hiány tünete. Ez a "szervezeted tudja, mire van szüksége" dolog meg amúgy is túl van misztifikálva...
18. Igen, és mint azt mindenki tudja, a nlc egy megbízható, egészségügyi kutatásokat hitelesen közlő forrás. Az orvosin is kötelező szakirodalom.
Aki ezt cáfolja, az meg hüJe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!