Down kóros magzat combcsontja rövidebb az ultrahangon. De mennyivel?
A kisfiam combja egy héttel mindig rövidebb volt az ultrahangokon, de most a 37 hetesen hirtelen 4 héttel mérte kisebbnek, 64 mm.
Legutóbb a 33.héten még csak egy héttel volt rövidebb.
A 12.heti UH-n tarkóredő, orrcsont rendben volt, kombinált teszt jó eredményt hozott, minden más értéke megfelelő.
Az orvos szerint ez már mérési hiba is lehet, ha gond lenne, akkor az első-második nagy ultrahangon megmutatta volna magát.
Én mégis nagyon aggódom, mert ez azért elég nagy lemaradás.
Én is ebben bizok.
12, 19, 24, 28, 30, 34.heteken volt UH, ahol mindig egy héttel volt kisebb.
Arra még én magam is azt mondtam, hogy belefér, és végül is a fejlődés üteme egyenletes.
De ez a mai durva volt.
Tuti, hogy valamit benéztek.
Az 1 hét eltérés pedig teljesen oké, az én kisbabám értékei szerint volt, amiben 1-2 héttel előrébb járt, és volt, amiben 1-2 héttel hátrébb, de egy tök formás fiam született :D
Természetesen, érthető, hogy megijedtél, de a Down-kór arcjellegzetességeit egyébként 4D ultrahangon is látták volna, ha esetleg voltál olyanon.
Ne stresszelj, biztos minden rendben van a kisbabáddal, az utolsó pár hétben már nem történne egyébként sem ilyen jellegű deformálódás, ha valamilyen csontbetegsége lenne, az is kiderült volna.
Kifejezett babamozin nem voltam, de mindegyik Uh alkalmával nézték 4D és 5D módszerrel is pár percig, nem mutatkozott semmi eltérés, a leleteken is az szerepel, hogy ép arc, ajak, koponya, orr, stb.
Szemre is olyan kis formáska volt mindig.
Istenhegyibe jártam a genetikaikra.
Bánom egy kicsit, hogy nem csináltattam valami konolyabb tesztet, de mindegyik orvos azt mondta, hogy a látott értékek mellett elég a kombinált teszt.
Nyugi, nyugi, nyugi ☺
Ha a babádnak Down-kór miatt lenne rövidebb a combcsontja, akkor az nem a 33.héttől a 37.hétig alakulna ki, hanem már az elején. Ezer százalék, hogy csak nem tökéletesen mérték meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!