Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi magas vérnyomás,...

Terhességi magas vérnyomás, cordaflex?

Figyelt kérdés
Tegnap ügyeletre kellett mennem mert életem 39 éve során először 149/95 felment a vérnyomásom, úgy hogy délután 1kor a védőnő még 117et mért és soha nem ment nekem 120 fölé.. 6 napja fáj a fejem de mértem és sosem volt magas, tegnap mire beertem a kórházba már alig hallottam, csengett a fülem, majd elajultam, 160/99 volt. Vettek vért, minden rendben, a baba halistennek jól van, kaptam valami d betűs bogyót 3x1 meg cordaflex 4x1. Viszont azt olvastam hogy ez a cordaflex nem adható 20 hét előtt, én 15. Hétben vagyok. A, haziorvos szerint ne szedjem azt, a nőgyógyász szerint szedjem. Valaki tud segíteni? Esetleg tanácsot adni mire figyeljek? Tényleg sosem volt magas vérnyomásom, a családban se senkinek, nem tudjuk mit lehet tenni ellene.
2021. okt. 26. 12:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Nőgyógyászra hallgatnék.
2021. okt. 26. 12:36
 2/4 anonim ***** válasza:

De nem ám!

Alap magasvérnyomásos vagyok, 3 terhességet vittem végig, az elsőt toxémiával.

Automatikusan amint pozitívat teszteltem abba kellett hagynom, első előtt még cordaflexet szedtem terhesség szoptatás alatt DOPEGITET utána pedig - és azóta is Covercardot szedek. Terhesség alatt maximum s.o.s - ben lehet cordaflex sprayt adni ami gyors leviszi a vérnyomást. Én a helyedben elmennék kardiológushoz.

2021. okt. 26. 12:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Belgyógyászatra kell menned, ott írnak fel Dopegytet és beállítják a vérnyomásod. Ha a 15. hétben vagy, akkor éppen most lehetett valamikor a belgyógyászati vizsgálat, hivd fel őket és kérj egy időpontot. Ha elmondod, mi a baj, biztosan hamar fogadnak.
2021. okt. 26. 13:14
 4/4 A kérdező kommentje:

2es köszönöm, igen, a kórházban sprayt kaptam rá, az olyan 2 óra alatt vitte le normál értékre.

Nem küldtek sehova, se belgyógyász se kardiologia, csütörtökön rendelt be a, haziorvos, ő belgyógyász is.

2021. okt. 26. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!