A mensi szerinti terhességi kor helyett a méret szerinti számol az orvos? Vkivel volt így?
Figyelt kérdés
Tehát tegyük fel, hogy 9 hetes lennék, de az orvos azt mondja, hogy a baba mérete 7 hetes így innentől 7 hetes terhességnél kezeljük. (amúgy minden ideális volt csak nem 9 hanem 7 hetes terhes ek megfelelő)2021. okt. 20. 08:01
1/9 anonim válasza:
Ez normális. Az utolsó menzesz időpontja kb. csak a terhesség megállapításánál mérvadó, utàna mindig a baba méreteiből számolnak, mert az a pontos.
2/9 anonim válasza:
Nekem is így van, minden papírra oda van írva h utolsó mensi szerint pl 31. Hét, korrigált hetek 29. Hét
3/9 anonim válasza:
Nekem is így van, csak majdnem 3-4 hét eltéréssel. Szóval, mensi alapján 26+4 hetes lennék, de valójában 23+0.
4/9 anonim válasza:
Igen, ez természetes. Gondolj bele. Ha egy 7 hetes magzatot 9 hetesnek próbálnak megfeleltetni, akkor sosem fogsz jó értékeket produkálni, mindig a frászt hoznák rád, holott nincsen semmi probléma, szimplán csak később történt a fogantatás. Később ez fokozottan igaz. Az eredmények alapján azt gondolhatnánk, hogy nem fejlődik megfelelően a magzat, ezért szokták korrigálni a korát. Ott ez még problémásabb lehet, ahol mégnagyobb különbség van az utolsó mensi és a fogantatás között mondjuk hosszabb ciklus miatt.
5/9 anonim válasza:
Ha 1 hét különbség van a baba méretei és a menstruáció szerinti kor között akkor korrigálni szoktak. Amíg a baba rendben fejlődik ez teljesen normális.
Az már kevésbé mondjuk ha első vizsgálatnál korának megfelel majd a következő ultrahangon 2 héttel kisebb
6/9 A kérdező kommentje:
2 ultrahang között 1 hét különbség volt, ezalatt 9 mmt nőtt a petezsák és meg jelent egy embriócska szívpulzálással. :) szóval remélem jó ütemben fejlődik :) köszönöm a válaszokat :)
2021. okt. 20. 11:54
7/9 anonim válasza:
Nekem is ez van már az eleje óta. Pl most már múlt hét pénteken töltöttem volna mensi szerint a 33 hetet, de méret szerint tegnap töltöttem a 31.hetet :D
8/9 anonim válasza:
Teherbe eséstől 12.hétig, mensi szerint számolják a várandósságot. 12.hétől uh alapján számolják,szülésig
9/9 anonim válasza:
8-as, nem minden esetben. 3-as vagyok. Amikor előszőr mentem dokihoz, akkor mensi alapján 9+ hetesnek kellett volna lennem. De akkor azt mondta a doki, hogy méretek alapján 6+2 volt. Egy mensim kimaradt, utána foganhatott a baba. Onnantól így számoltak. A 12 hetes vizsgálaton egy napot korrigáltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!