Kismamik-anyukák! -a vajúdásnak az a része, ami egy perces kibírhatatlannak tűnő fájdalommal jár meddig tart? Az csak a vajúdás legvége? Van átmenet a fájások és a tolófájás között?
Az egybefüggő fájások az átmenet a kétpercesek és a tolófájások között.
Nekem két óra volt igy egybefüggően amikor fájásszünetben is fáj.de akkor már mindenhol nagyon fáj és utólag nem is tünik annyinak...
Mire eljutsz a kitolásig már le vagy zsibbadva alig érzed specifikusan hogy a hüvelyed fájna hanem egy csomóban fáj.
Természetesen ki lehet birni hiszen mindenféle fájdalomcsillapitás nélkül szültem - gáz se volt-
En nem vajudtam sokat, osszesen harom orat elso szulesnel es kevesebb, mint kettot masodik szulesnel. Annyi volt, hogy az elsot egybol 3 percesekkel kezdtem, ez fel oraval kesobb 2 perces volt, az tartott masfel oran at es az utolso egy ora volt nagyon durva. De ezt csak a ferjem jegyzeteibol tudom, akkor nem ereztem, hogy telik az ido. Volt atmenet, a tolofajasok elott volt olyan, hogy meg gorcsoltem is, de mar nyomni is kellett.
A masodik szulest ket percesekkel kezdtem, de valamiert ezutan elkezdtek telenyomni oxitocinnal. Ennek koszonhetoen nem volt atmenet, hirtelen egy fajas utan nyomnom kellett es nyomtam is gozerovel, nem tudtam visszatartani. Atmenettel jobb volt, mert mindketszer gatvedelemmel szultem, a masodik szulesnel viszont olyan hirtelen kijott a babam feje, hogy a mehszajam repedt.
Ami nekem fajt: eleinte alhas, derek, eros fajasoknal mar a terdemtol a nyakamig mindenem fajt, ugy ereztem, hogy a tudom, karom is faj.
Egyebkent siman ki lehet birni, en elso szulesnel nem kaptam edat, mert nem volt ra ido, masodik szulesnel meg mar nem akartam kerni, mert tudtam, hogy nincs ra szuksegem, nem halok bele a fajdalomba.
En szepnek eltem meg mindket szulesemet, mindegy hogy fajt, ki nem hagytam volna.
A harmadik valaszolo vagyok. Eselyed sincs eszrevenni, hogy mi nem normalis fajdalom es mi az, mert ott kb minden fajdalom normalis, meg a legdurvabb is. A bajt eszrevenni (ami nem lesz es kesz) nem neked kell, hanem a szulesznonek, dokinak. Amugy sem a fajdalom jelenti ott a bajt, hanem inkabb a babaval tortenhetnek dolgok, de ot ugyis figyelik kozben.
Ne aggodj, nem lesz semmi gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!