Kismamak akik terhesen kaptak meg a covid oltást mik a tapasztalatok?
https://www.youtube.com/watch?v=Y3GyHJGBntU
"Oltásra buzdítják a várandós anyákat az Egyesült Királyságban"
Én az első oltást 22 hetesen kaptam, utána belázasodtam nagyon, minden bajom volt 2 napig, de aztán rendbe jöttem. A 2. adagot 28 hetesen kaptam, picit hőemelkedésem lett, de lement másnapra. Harmad nap erősebb görcseim voltak, azt hittem megszületik a baba, rohantunkva korházba. Ott befektettek 3 napra, végül minden rendben lett, 38 hetesen született meg végül, egészségesen.
Így végül minden rendben, és soha senki meg nem tudta, tudná mondani, hogy az oltás miatt indult e be a szülés, vagy amúgy is megtörtént volna.
Az oltasnak is van/lehet mellékhatása ami valószínűleg nem érint téged, de előfordulhat, hogy mégis.. Ez ilyen.
Én az első Pfizer után egy-két nappal teszteltem pozitívat. Aggódtam, de szépen fejlődött, így megkaphattam a 13. héten a második adagot is. Most 31 hetes vagyok, remélem minden rendben lesz.
Egyébként egy kis karfájdalmon kívül semmi mellékhatás nem volt nálam sem az oltás után. :)
Nézesd meg az ellenanyagot.Ha van akkor megkaptad a választ!
Én terhesen estem át rajta semmi bajunk hálisten!
Ettől függetlenül másnak lehet!
Se le se rá nem beszéllek de én a helyedben először ellenanyagvizsgálatra mennék!
Amíg van a szervezetedben!
Az oltás sem 100 %!
Az is csak addig tud védeni amíg a hatására a szervezet termeli az ellenanyagot!Már ha termeli,mert ugye volt olyan oltás ami után nem alakult ki a védettség!
Ez is olyan védettség hogy el tudod kapni csak nem visel meg annyira!Da ha már átestél rajta és van ellenanyag bízd magad az immunrendszerdre ;)
Én áprilisban kaptam a 1. Pfizert és 4(!) hónappal később a másodikat. Először 2 napig, másodjára 1 napig izomfájdalom a beadás helyén és ennyi. Nem tudom, hatásos volt-e így 4 hó különbséggel, de a 2. oltáshoz pecsétes nőgyógyászi ajánlást kértek és amire bejutottam a dokihoz, ő már nem adott ilyet, mondván, hogy a 36. héttől már bármikor szülhetek és ilyenkor fontos tudni, hogy vészhelyzetet jelent-e egy esetleges láz vagy csak az oltástól van. Aztán a 39. héten spontán megindult a szülés, a 2. oltásért a gyermekágy után jelentkeztem.
Nekem az nehezítette a döntést, hogy nem nagyon követem a híreket, mondhatni nem követem, így aztán nem voltam beparázva sem a vírustól, sem az oltástól. Mármint úgy látom, hogy az embereknek a félelmeik segítik a döntést. Nálunk is a párom teljesen ráparázott a vírusra, nagyon szerette volna, ha megkapjuk az oltást, hogy a baba is valamelyest védett legyen. Nem tudom végül is, hogy mennyire lett védett akár az első oltás, akár a szoptatás által. De magához az oltáshoz végül is nem tudok kellemetlenségeket kötni egyelőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!