A kombinált teszt eredményét befolyásolja, ha a 12. hétnél hamarabb vagy később csináltatom meg?
Azért szokták a 12 hét körülit ajánlani inkább, hogy minél több magzati DNS legyen már a véredben.
Legfeljebb szólnak, hogy újra le kell venni, ha nem tudják jól megvizsgálni.
Ultrahang szempontjából is talán jobb a későbbi, mert hasit szoktak csinálni, és addigra lép ki a medence ürege fölé a méh, könnyebben vizsgálható a magzat.
Én mindkét alkalommal 12+ héten voltam, így rendben ment az Uh és a vérvétel is.
Első: a kombinált teszt nem NIPT, nem vizsgálnak magzati dns-t.
Kérdező: mindegy mikor, de akkor a legjobb a szenzitivitása, ha a vérvétel a 10. Hét környéké történik, Az uh pedig kicsit később, 12-13 hetesen.
1# vagyok
Dehogynem. Szerinted akkor miből csinálják a Down-Edwards-Patau kockázatbecslést?
De jó, hogy az egyetlen értelmes válasz le van pontozva.
A NIPT (Prena, Nifty stb.) nem ugyanaz, mint a kombinált teszt!
Kombinált teszt = vérvétel (ahol nem magzati DNS-t néznek, hanem biokémiai markereket) + UH + anamnézis, és ebből csinálnak egy kockázatbecslést.
A NIPT az, ami magzati DNS darabokat vizsgál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!