A szülés előtti pár héten ki mennyi kilóval lett több? Vagy egyáltalán nem tapasztalt súly gyarapodást?
35 hetes terhes vagyok,eddig nem híztam semennyit, nagyjából állt a mérleg. Természetesen nem koplaltam, csak nagyon vigyáztam arra amit eszek, kerültem az édes dolgokat, üditőket. Az utóbbi pár napban már megmozdult a mérleg nyelve és 72 kg 74 körülre emelkedett. Ahogy a baba súlya is gyarapszik az utolsó hónapokban látszhat meg a mérlegen, vagy figyeljek oda jobban hogy mit eszem?
Mostanában rákattantam a natúr gyümölcslére amit egy szomszéd készít házilag almából,biztos tele van cukorral, igyekszek nem sokat inni de nagyon megszerettem, inkább hagyjam abba?
Terhesség során, ha nincs túlsúly vagy GDM, akkor a 10kg súlygyarapodás az egészséges. Tévhit, hogy a semmi hízás a normális, annak megvan a maga helye és ideje. Sajnos most közeli hozzátartozó többedik terhessége kapcsán derült ki, hogy az előző két "rejtélyes" IUGR oka a szándékos alulevés a hízás elkerülése érdekében. Nagyon nagy szerepe van az ilyen pszichés betegség kialakulásában az eszetlen versengés, a Schobertné féle példaképek, és hogy sikk meg kívánatos semmit nem hízni...
Ha alkatilag nem hízik valaki, akkor rendben van. Felesleges nagy mennyiségű cukrot nem kell bevinni, de alkalmanként mértékkel nem lesz baja senkinek.
Az kemény...
De amúgy te 0kg hízással szeretted volna a terhességet végig vinni? Persze hogy a baba súlya dob, meg a többi -méhlepény magzatviz súlya stb...
Te gyakorlatilag fogytál a terhesség alatt mert a baba es a többi legalább 10kg súly lesz a végére.
Egyébként 200 grammot hízik hetente a baba már az utolsó pár hétben.
Nem azt mondtam, hogy gyümölcsöt ne fogyasszon, hanem hogy gyümölcslevet ne. Azért mert te nem tudsz semmit arról, hogy mi a különbség az élettani hatásaik között, még nem jelenti azt, hogy hülyeség.
Igazán teszek rá, ha egy vadidegen megissza a napi adagját, váljék egészségetekre, velem nem csesztek ki. De ettől még nem hülyeség ;)
Pontosan tudom mi a különbség 😃😃😃😃 Lehet jobban képben vagyok az egészséges életmóddal, mint hinnéd.
Attól még semmi baja nem lesz, ha naponta megiszik egy pohár gyümölcslevet.
Alapvetően sem kell semmit megvonni magunktól, mindent lehet mértékkel, a terhesség meg főleg nem az az időszak, amikor az embernek “sanyargatnia” kell magát, ha megkíván valamit. Nekem nem attól lesz tökéletes életem, ha csirke-rizsen, meg zelleren élek, világéletemben megettem mindent, amit megkívántam, 14 éves korom óta ugyanaz a súlyom, mert mellette mozogtam rendszeresen, kivéve most várandósság alatt, de ilyenkor természetes az a 2 kg, ami eddig rám jött (mármint most is mozgok rendszeresen, csak változott a súlyom). Pedig én aztán megiszom a gyümölcslevet, ha megkívánom, a terhesség alatti hízás amúgy is sokkal inkább a genetikán múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!