Tsh 2 hónap alatt drasztikusan emelkedhet?
Figyelt kérdés
Első terhességem alatt nem szedtem semmit pajzsmirigyre, második terhességem előtt és alatt is szedtem euthyrox-ot a legkisebb dózist, mert minimálisan emelkedett volt a tsh-m (3.9 volt a legmagasabb).A második terhességem után többször is nézettem 2.1-2.5 közötti értékek voltak.Legutóbb 2021.06.18-an nézettem akkor 2.2 volt.Utána derült ki hogy terhes vagyok.Azóta eltelt 2 hónap, picit aggódom hogy esetleg nem e szállt el az érték.Nőgyógyásznak mondtam, ő nem foglalkozott vele, viszont ma a védőnőm azt mondta sokat romolhat ennyi idő alatt.Hétfőn megyek magánlaborba megnézetni.Akinek van tapasztalata kérem írjon.Köszönöm!#Tsh, pajzsmirigy
2021. aug. 25. 19:59
1/4 anonim válasza:
Nekem a terhesség miatt kellett gyógyszert szednem. Igazából nem nézték túl sűrűn, a kötelező vérvételeknél nézték a tsh-t pluszban. Volt, hogy emelkedett, de olyan drasztikusan nem,mivel már szedtem rá a gyógyszert,ilyenkor csak emeltek egy kicsit az adagon, aztán később megint nézték az értékeket. Ha kezelve van és rendszeresen nézik akkor semmi gond nem lesz.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de nem fogalmaztam teljesen pontosan.A második szülésem után már egyáltalán nem szedek gyógyszert, mert gyógyszer nélkül is jók voltak az eredményeim.Közben terhes lettem a 3. babánkkal, kb a fogantatáskor nézettem a tsh-t, akkor 2.2 volt, de nem szedek most egyáltalán gyógyszert, azért aggódom hogy nem emelkedett-e sokat 2 hónap alatt.
2021. aug. 25. 21:31
3/4 anonim válasza:
Ha nagyon magas lenne vagy alacsony, akkor azért lenne valami tüneted. Nekem pl. rettentő száraz lett a bőröm, hiába kentem mindenféle zsíros, olajos testápolókkal, meg extra fáradt voltam mindig, mint kiderült a pajzsmirigyem miatt. Nyilván lehet változás, de írnak rá megint gyógyszert és az nagyon gyorsan rendezi az eltérést. Szerintem nem kell annyira aggódni. Én is paráztam, amikor kiderült, olvastam mindenféle rémtörténetet, de megnyugtatott a dokim, hogy a gyógyszer nagyon hamar segít.
4/4 anonim válasza:
Azt észreveszed ha drasztikusan megemelkedik. Én anno szédültem és faradtsagrohamok törtek rám, kiderult h 14es az értékem a max 4 helyett, kaptam gyógyszert, attol rosszul voltam, valtottam, lagyzselatin kapszulara amit nem is kell evés előtt bevenni reggel, azóta stabilan 50 egyseget szedek, 1.1-2.5 között van az értékem. Amúgy éppen holnapra várom az új ertekemet mert közben terhes lettem és ugye akkor 2.5 alatt kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!