Miért nem a jó a sok A-vitamin a terhesség alatt?
olvastam több várandós anyuka véleményét az Elevitről és sokallták a benne lévő A vitamint. Miért egészségtelen a túl sok A-vitamin?
Köszönöm előre is a válaszokat! 7+2 hetes kismama
elvileg nem lehet benne több mint a megadott mennyiség de ha valaki úgy szedi hogy egészsgégesen él sok zöldséget meg mindent eszik és mellé szedi is akkor baj lehet mert túl lehet adagolni.
májkárosodást is okozhat a túladagolás:
nem csak terheseknek, hanem egyébként is káros a sok a vitamin (zsírban oldódó, ezért a többlet nem tud kiürülni)
a terhesvitaminok pedig elég nagy mennyiséget tartalmaznak mindenből. ezért kell vigyázni vele és nem szabad amellé már semmi mást szedni. az A vitamin miatt kerüld a túl sok sütőtököt és répát, bár talán az nem ártana. vagy ha aggódsz emiatt, szedj más fajta vitamint, amiben kevesebb van
èn úgy tudom hogy az A vitamin kell azagy fejlödéséhez, de nem ürül ki egyszerüen így túladagolható, ami meg káros lehet az agy fejlödésére.
Ezért mondják hogy csak kevés májat együnk. a máj tele van A vitaminnal. én több terhes vitamint szedtem de egyikban sem volt A viatmin. ha te olyat szedsz amiben van akkor inkább nagyon kevés vagy semmenyi májat ne egyél.
én heti 1-2 alkalommal eszek májkészítményt, ami májkrém vagy rendes máj.
hasonló véleményen vagyok mint az első. én sem elevitet szedek pont az miatt amit kérdeztél, de ha a józan paraszti eszemre hallgatok nem engednék szedetni a kismamákkal és be is tiltanák, ha valóban károsan sok A vitamint tartalmazna. és valóban sütőtökben répában az A vitamin elővitaminja van, a béta karotin, ami tud ürülni a szervezetből, tehát csak annyi hasznosul amennyi kell.
és már nagyon sok kismama szedte végig a terhessége alatt minden gond nélkül és egészséges babákat szültek.
Köszönöm a válaszokat!
itt van még egy kérdésem, hogy nincs az Elevitbe jód és úgy döntöttem,ha elfogy,váltok Ladevitre!
Mit szóltok hozzá?
Én is LadeeVitet szedek már 3 hónapja.
Sok benne az 0mega3, amit jót tesz az agy fejlődésének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!