Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől függ hogy fiú vagy lány...

Mitől függ hogy fiú vagy lány a gyerek neme?

Figyelt kérdés
Valahol hallottam hogy ezt lehet befolyásolni.Ez igaz?

2021. aug. 23. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem igaz.
2021. aug. 23. 15:38
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
🤦‍♀️🤦‍♀️
2021. aug. 23. 15:38
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

X vagy Y kromoszómától függ... régi (vagy nem olyan régi) bioszkönyved megvan még? :)

Y kromoszómás ondósejt (abból lesz a fiú) gyorsabb, de kevesebb ideig él, az X pedig (abból lesz a lány) lassabb, de tovább él. A petesejtet meg olyan 1 napig lehet megtermékenyíteni. Aki tudja, mikor van peteérése, az játszadozhat ilyennel, hogy ha ovuláció napján történik az aktus, akkor nagyobb esély van fiúra, ha utána akkor meg lányra... De mindez csak EGY DOLOG, semmi garancia rá, hogy bejön. Nem érdemes erre alapozni, élvezd az együttlétet és légy hálás, ha megfogan a tervezett (bármilyen nemű) gyermek!

Ja és ha megtörtént az aktus, terhes lettél, utána már nem lehet a gyermek nemét befolyásolni. - ezt csak azért írom, mert állati jó sztorikat olvastam már arról, hogy ezt egyél, azt egyél, és akkor "kinő" neki... :D

2021. aug. 23. 15:49
 4/7 anonim ***** válasza:
94%

A legújabb kutatások szerint a petesejt is megválogatja, melyik hímivarsejtet engedi be, szóval még csak azt sem lehet mondani, hogy amelyik a leghamarabb ér oda, az lesz a nyertes. Hanem mindenféle biokémiai folyamatokkal a petesejt kiválasztja a leggyorsabbak közül a legalkalmasabb hímivarsejtet.

Amit a #3 mondott, az egy valószínűséget növelhet, de ilyen tized századnyi esélyekben gondolkozz, mert hiába kisebbek és gyorsabbak az Y kromoszómát hordozó hímivarsejtek, az X-et hordozók erősebbek és egyébként is egy csomó genetikai rendellenességnek ellenállóbbak, szóval hiába történik meg a megtermékenyülés, utána annak a zigótának majd embriónak életképesnek is kell maradnia, és az meg már főleg csak a hozott anyagon múlik.

Ugye így te is érzed, hogy nincs sok ráhatásod a kicsi nemére? :) Orvosi úton persze ezt meg lehet oldani, de az errefelé tilos, meg amúgy is mesterséges megtermékenyítést igényel, szóval...

2021. aug. 23. 16:08
 5/7 anonim ***** válasza:
82%
Én viccen kívül láttam már itt kismamát azon kínlódni, hogy a félidős magzatot hogy tudná fiúvá varázsolni... Ordas közhely, de akkor csak arra tudtam gondolni, hogy miért is nem kötjük valami szellemi miminumhoz a gyerekvállalást 🤯
2021. aug. 23. 22:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
nem lehet befolyásolni. ha halottál,olvastál ilyen teszteket meg hasonlokat,az tudományos,de babona csak
2021. aug. 24. 11:18
 7/7 anonim válasza:
56%
ahhoz hogy fiú legyen ahhoz szerencse kell
2021. aug. 25. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!