Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szeretnék elkezdeni sportolni,...

Szeretnék elkezdeni sportolni, de már terhes vagyok, hogy csináljam?

Figyelt kérdés

Első gyereknél sportoltam, nem keményen, de rendszeresen. Jártam úszni, kirándultunk sokat, időnként futottam ~2-3km-t.

Most a másodiknál ellustultam teljesen. Nem csináltam egy ideje semmit, nem is sétálok nagyon, mert elmegyünk a jatszóra, aztán ott ülök, követem.

Mit kéne elkezdeni? Tényleg lusta lettem, az a bajom. Itthoni edzés nem megy, abbahagyom.

Bántsatok nyugodtan, de hátha valakinek van valami jó tippje.

2021. júl. 31. 18:32
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
6 hetes várandós vagyok.
2021. júl. 31. 18:32
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Ha nem vagy hozzászokva, akkor maximum kismama torna. Esetleg kismama jóga. Az nem annyira megterhelő, de segít visszanyerni az erődet.
2021. júl. 31. 19:09
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Óvatosan lehet sportolni de én is inkább azt javasolnám amit az #1-es, az elég sport lenne
2021. júl. 31. 19:53
 4/12 anonim ***** válasza:
61%
Nem szabad terhesen elkezdeni sportolni!
2021. júl. 31. 21:23
 5/12 anonim ***** válasza:

Mekkora az első gyereked? Most még azért óvatos sportot elkezdhetsz, vagy nem is nevezném sportnak, de lehetsz aktívabb. Tempós séta, ha van szülőkaros triciklitek, azon tolhatod közben a kicsit, ez még plusz ellenállás, ahány gyereket láttam, mind imádta. Ha még kisebb és szereti, babakocsiban is tolhatod többet és tempósabban. Nyilván ne most kezdd el a maratonfutást vagy a szertornát, ha eddig nem csináltál ilyesmit. Itt van egy kicsit intenzívebb kismamatorna, persze ez is olyan, hogy legyőzhet a lustaság, de 15 perc az egész: https://www.youtube.com/watch?v=XJCrSF-jipY

Próbálj meg rutint kialakítani, kitalálhatsz valami jutalmat is. Első héten azért jár a jutalom, ha legalább ráállsz négykézláb a szőnyegre, második héten ha 2 percig csinálod, harmadik héten ha 5 percig stb. Embernél is elég jól működik ez a fajta idomítás, nem csak kutyáknál :-)

2021. aug. 1. 18:43
 6/12 anonim ***** válasza:
Ja és persze ne a legnagyobb kánikulában menjetek ki, de reggel még elég hűvös van, mert holnaptól amúgy is lehűlés várható, legalábbis nálunk.
2021. aug. 1. 18:44
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi! 16 hónapos a nagy :)
2021. aug. 1. 19:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Amúgy én nagyon szeretem a baba-mama tornát, aminél a gyereket kell emelgetni meg vele tornázni, csak mondjuk pont ez talán nem ajánlott terhesen. Pedig a gyerekek is szokták élvezni. (Még csak az első babát várom, de van egy jóval fiatalabb öcsém, vele tudtam ilyet csinálni, nagyon szerette.)
2021. aug. 1. 19:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Ja, és a 16 hónapost szerintem fogod tudni olyan módokon szórakoztatni, ami neked meg plusz mozgás. Talán ez jó lesz motivációnak.
2021. aug. 1. 19:27
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha elszoktál a sportolástól, akkor mindenképpen a kismama torna javasolt.

Én meg soha életemben nem sportoltam - évente néhány alkalommal volt 1-2-3 hetes fellángolás, de mindig abbahagytam legyen az úszás, edzőterem vagy otthoni torna. Még a suliban is rendszeresen ellógtam a tesi órát..

Terhesség alatt viszont annyira féltem, hogy fájni fog a hátam (hátfájós vagyok alapból, és masszőrhöz is járok, csak azt nem lehet várandósan) hogy a 12. héttől elkezdtem otthon kismama gerinc tornát végezni. Annyira jól esett, meg is szerettem, hogy egészen a 35. hétig csináltam. Utána veszélyeztetett terhesség miatt feküdnöm kellett, de akkor is hiányzott. Szóval ezt bátran ajánlom mindenkinek, aki nem egy sportoló alkat.

2021. aug. 2. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!