Szeretnék elkezdeni sportolni, de már terhes vagyok, hogy csináljam?
Első gyereknél sportoltam, nem keményen, de rendszeresen. Jártam úszni, kirándultunk sokat, időnként futottam ~2-3km-t.
Most a másodiknál ellustultam teljesen. Nem csináltam egy ideje semmit, nem is sétálok nagyon, mert elmegyünk a jatszóra, aztán ott ülök, követem.
Mit kéne elkezdeni? Tényleg lusta lettem, az a bajom. Itthoni edzés nem megy, abbahagyom.
Bántsatok nyugodtan, de hátha valakinek van valami jó tippje.
Mekkora az első gyereked? Most még azért óvatos sportot elkezdhetsz, vagy nem is nevezném sportnak, de lehetsz aktívabb. Tempós séta, ha van szülőkaros triciklitek, azon tolhatod közben a kicsit, ez még plusz ellenállás, ahány gyereket láttam, mind imádta. Ha még kisebb és szereti, babakocsiban is tolhatod többet és tempósabban. Nyilván ne most kezdd el a maratonfutást vagy a szertornát, ha eddig nem csináltál ilyesmit. Itt van egy kicsit intenzívebb kismamatorna, persze ez is olyan, hogy legyőzhet a lustaság, de 15 perc az egész: https://www.youtube.com/watch?v=XJCrSF-jipY
Próbálj meg rutint kialakítani, kitalálhatsz valami jutalmat is. Első héten azért jár a jutalom, ha legalább ráállsz négykézláb a szőnyegre, második héten ha 2 percig csinálod, harmadik héten ha 5 percig stb. Embernél is elég jól működik ez a fajta idomítás, nem csak kutyáknál :-)
Ha elszoktál a sportolástól, akkor mindenképpen a kismama torna javasolt.
Én meg soha életemben nem sportoltam - évente néhány alkalommal volt 1-2-3 hetes fellángolás, de mindig abbahagytam legyen az úszás, edzőterem vagy otthoni torna. Még a suliban is rendszeresen ellógtam a tesi órát..
Terhesség alatt viszont annyira féltem, hogy fájni fog a hátam (hátfájós vagyok alapból, és masszőrhöz is járok, csak azt nem lehet várandósan) hogy a 12. héttől elkezdtem otthon kismama gerinc tornát végezni. Annyira jól esett, meg is szerettem, hogy egészen a 35. hétig csináltam. Utána veszélyeztetett terhesség miatt feküdnöm kellett, de akkor is hiányzott. Szóval ezt bátran ajánlom mindenkinek, aki nem egy sportoló alkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!