Volt bármi eltérésetek a menstruációtól számított terhességi kor és a baba fejlettségi kora közt?
Bocsi,ha hülyén fogalmazok,de harmadik neki futásra sem tudtam értelmesen leírni mit szeretnék.
Tehát: Ha mondjuk mestruációtól számítva 6 hetes terhes vagy,de 7 vagy 8 hetes a baba akkor van valami gond? Mitől fogják számolni?
A menstruációtól akkor is,vagy a baba fejlettsége,mérete lesz a lényeg?
Igen
Lányom a 13. Héten nem sokkal, de nagyobb volt..
tudtam us, hogy hamarabb fogant( 24 napos ciklusok)
A végére mégis 2-3 héttel kisebbnek mondták az átlagnál.
Tovább is vittem 8 nappal a mensi alapján, amúgy 11-12 nappal.
Valóban épp csak 3 kg volt, de a terminustúllépès jelei láthatóak voltak, mint a körme hossza és a bőre kopottsága.
Az elején ez még nem mérvadó.
Mivel sokáig próbálkoztunk, már hőmérőzéssel stb. a végén, ezért tudtam, hogy nem 14-15. hanem 18. napon volt ovulációm.
Menstruációtól számítva kb. 7 hetesen mentem dokihoz, 6 hetesnek mérték (igaz, volt szívhangja!). Majd legközelebb is jó 4-5 nappal kisebbnek mérték, azt hiszem, 2 héttel később. Még jó, hogy a (magzati) 11. héten is mentem státuszra (opcionális volt pedig), mert ott majd' 1.5 héttel előbbre mérte ugyanaz a doktornő, át is kellett variálni az első genetikát. :)
Végül az első genetikán kiderült, pontosan jól fejlődik, menstruációhoz képest -3 nap a magzati kor, vagyis pont az a 3 nap különbség, amennyivel később ovuláltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!