Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem árt a babának a folyamatos...

Nem árt a babának a folyamatos tüsszögés, orrfolyás?

Figyelt kérdés

15 hetes vagyok, valamire nagyon allergiás lehetek mert napok óta folyamatosan tüsszögök, orrot fújok. Gyakorlatilag 4-5 percenként tüsszentek, közben meg mindig nagyon összepréselődik a hasam, félek, hogy előbb utóbb valami baja lesz :(

Folyamatosan használok sós vizes orrsprayt, de nem sokat használ sajnos.

Ki mit csinált allergiás szezonban a kellemetlen tünetekkel?

2021. júl. 25. 10:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ők annyira ki vannak ott párnázva ( főleg még így a korai időszakban mint a tiéd)

hogy még talán meg sem érzi, ne aggódj. Későbbi időszakban is ha nagyobb lesz és akkor jelentkezik, a magzatvíz miatt nem tudsz akkorát és annyit tüsszenteni ami összenyomná.

Az tünetenyhítésre nem tudok válaszolni, bocsi. én csak cefetül meg voltam fázva anno vele és akkor is prüszköltem rengeteget, én is aggódtam, de az orvos és a védőnő is azt mondta amit leírtam :)

2021. júl. 27. 22:05
 2/4 anonim ***** válasza:
A kérdésre ugyan nem tudok válaszolni, de nálam is ugyanez van. Allergiás vagyok, régebben szedtem rá gyógyszert és szteroidos orrsprayt használtam. Mióta pozitívat teszteltem, nem használok, csak sós vizes orr sprayt de az nem igazán használ. Amúgy nem gondolnám, hogy árt a magzatnak.
2021. júl. 28. 16:48
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Közbenvoltam orvosnál, megkérdeztem tőle, azt mondta a szteroidos orrsprayt nyugodtan lehet használni, de a szokásos szájon át szedhető tablettákat csak akkor ha már tarthatatlan a helyzet, mert nem nagyon van tapasztalat terhesség esetén.

Nekem már szinte fájt estére a hasam, ennek annyira nem örült, de nem mondta, hogy baj lesz.

Mindenesetre most jobb, de ha jön a parlagfű nem tudom mi lesz :(

2021. júl. 29. 19:00
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Na az jó hogy a szteroidosat lehet az nekem használt azért, még ha nem is minden esetben, de szinten tartotta az orr folyást. Bár sokan csak a tengervizes sprayt merik ajánlani ami meg ugye nem ér semmit..
2021. júl. 29. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!