Miért vagyok így ráparázva a második terhességemre?
Van már egy 1,5 éves gyermekem, és most vagyok 5 hetes terhes a másodikkal. Bár még orvoshoz csak egy hét múlva megyek, a mensim kimaradt, a nem vàrt napján màr pozitív volt a teszt. Terhességi tünetek is jelentkeztek, néha mensi szerűen fájogat a hasam, az elején jobban, mostmàr napok óta csak minimálisan feszül a cicim, de érzékeny. Aludni nem tudok éjszaka, de az elsővel sem tudtam. Az első terhessègem problémamentes volt, de közben a barátnőmnek volt egy missedabja (nem fejlődött a magzat, szívműködése se alakult ki).
Amióta pozitív lett a tesztem, agyalok hogy normálisak-e a tünetek, hogy miért nem vagyok rosszul egész nap… stb. Azt érzem hogy beleőrülök még ebbe az egy hét várakozásba míg eljutok az orvoshoz. Folyton az jár a fejemben hogy nem szeretnék úgy járni mint a barátnőm, vagy hogy mi van ha méhen kívüli a terhesség? Minden rossz eszembe jut amit hallottam/olvastam, pedig mostmár lazábban kéne vennem a második terhességet mint az elsőt. Hozzátartozik a dologhoz, hogy az elsővel máshol laktunk, közelebb volt az orvosom is, ha bármi volt. Dolgoztam is, és sokkal jobban éreztem magam a bőrömben. Mostmár csak kocsival tudok az orvoshoz is bejárni, és itthon vagyok a gyerekkel, ráadásul házat is vettünk hitelre, így az anyagiakkal sem úgy állunk mint annó mert több a törlesztő mint az albi.
Tudom hogy nem láttok belém, de kívülről hogy látjátok, miért van bennem ilyen para? Illetve hogy éljem túl a következő hetet hogy ne őrüljek meg?

Fiammal való terhességemnél szó szerint semmit nem aggódtam. Minden tökéletes volt, semmi nem fájt. Ma már 2 éves.
Aztán a második terhességgel már a tesztnél nem tudtam beleélni magam. 8 hetesen voltam uh-n, minden jó volt. 9 hetesen elvetéltem.
Hál isten nem viselt meg, az elejétől valahogy "erre számítottam" tudat alatt.
Ez most a 3.terhességem, 30.hét. sztem nem volt olyan nap, hogy ne aggódjak valamin, ne fájna valamim... ez ilyen 🤷♀️

Nagyon köszönöm a vàlaszokat!❤️
Azért vicc, hogy egyesek lepontozzàk azokat, akik próbàlnak megnyugtatni és nem azt vetítik elő hogy így vagy úgy el fog menni a baba. Rosszat nem kívánok senkinek, de találkozzatok magatokkal!

A gyakori kérdéseken mindig lesznek olyanok, akik a másik kárának vagy épp fájdalmának tudnak csak örülni, a “dögöljön meg a szomszéd tehene is” alapon, ez egy nyitott fórum, mindig lesznek ilyenek. Alapvetően a két szélsőséges véglet van jelen vagy teljesen elbagatellizálják a problémát (pl. amikor egy a terhesség elején lévő kismamának azt írják, hogy ne menjen be vérzéssel az ügyeletre, úgysem tudnak mit kezdeni vele - De! Tudnak!)
Vagy pl. most, amikor egy tünetmentes terhességre azt írják, hogy tuti elhalt, meg baj lesz. Nyilván fontos figyelni ezekre, ha 2 hónapot végighánysz folyamatosan és semmi nem marad meg benned, akkor nem árt, ha gyanús, hogy egyik napról a másikra elmúlik minden rosszullét, mintha mi sem történt volna (bár a 12. hét után még ez is normálisnak mondható), de minden terhesség más és ha végig problémamentes, akkor szerintem nincs ok az aggodalomra. Én összesen 3 napot émelyegtem valamikor a 9. hétben, mégis tudtam, hogy ez nem jelenti azt, hogy bármi baj lenne.
Szóval kedves kérdező nyugodj meg, pontosat úgyis az orvos fog tudni mondani, sajnos az élet nem a mi kezünkben van, nem kontrollálhatjuk, de a stresszeléssel javítani tuti nem tudsz rajta! A rosszindulatú, ijesztgető kommenteket meg főleg hagyd magad mögött! Nagyon szurkolok, írj majd, ha megjártad a dokit! 🥰
(6-os voltam újra)

Kedves kérdező!
Szerintem ne aggódj,én pont fordítva vagyok.. az első terhességemnél nem volt semmi tünetem. Szupi volt :)
Na de most behozza az elsőt is!! Örülj neki,hogy nincs tünet.. nekem jobban tetszett az első terhességem pedig csak 9 hetes vagyok jelenleg…de már most kivagyok merülve,szerintem az összes terhességi tünetem megvan ami csak létezik! 😒
Boldog babavárást!!! Így lehet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!