Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért vagyok így ráparázva a...

Miért vagyok így ráparázva a második terhességemre?

Figyelt kérdés

Van már egy 1,5 éves gyermekem, és most vagyok 5 hetes terhes a másodikkal. Bár még orvoshoz csak egy hét múlva megyek, a mensim kimaradt, a nem vàrt napján màr pozitív volt a teszt. Terhességi tünetek is jelentkeztek, néha mensi szerűen fájogat a hasam, az elején jobban, mostmàr napok óta csak minimálisan feszül a cicim, de érzékeny. Aludni nem tudok éjszaka, de az elsővel sem tudtam. Az első terhessègem problémamentes volt, de közben a barátnőmnek volt egy missedabja (nem fejlődött a magzat, szívműködése se alakult ki).

Amióta pozitív lett a tesztem, agyalok hogy normálisak-e a tünetek, hogy miért nem vagyok rosszul egész nap… stb. Azt érzem hogy beleőrülök még ebbe az egy hét várakozásba míg eljutok az orvoshoz. Folyton az jár a fejemben hogy nem szeretnék úgy járni mint a barátnőm, vagy hogy mi van ha méhen kívüli a terhesség? Minden rossz eszembe jut amit hallottam/olvastam, pedig mostmár lazábban kéne vennem a második terhességet mint az elsőt. Hozzátartozik a dologhoz, hogy az elsővel máshol laktunk, közelebb volt az orvosom is, ha bármi volt. Dolgoztam is, és sokkal jobban éreztem magam a bőrömben. Mostmár csak kocsival tudok az orvoshoz is bejárni, és itthon vagyok a gyerekkel, ráadásul házat is vettünk hitelre, így az anyagiakkal sem úgy állunk mint annó mert több a törlesztő mint az albi.

Tudom hogy nem láttok belém, de kívülről hogy látjátok, miért van bennem ilyen para? Illetve hogy éljem túl a következő hetet hogy ne őrüljek meg?

2021. júl. 25. 00:27
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Kisfiam után nekem is volt két nem fejlődő terhességem. Elvileg kiderült az oka, kezelték, most újra babát várok, 16 hetes. Az előzmények miatt korán, 6 hetesen volt az első ultrahang, már volt szívhang. Innentől mindig egy kicsit jobb volt. Persze minden vizsgálat előtt izgulok, de szerintem sokkal nyugodtabb vagyok, mint kisfiammal voltam, próbáltam nem beleélni magam. Még most is időnként rácsodálkozok, hogy 4-en leszünk. Az elejétől fogva csak annyi a tünetem, hogy érzékeny a mellem, meg puffadtam. A majdnem 4 évesemmel vagyok itthon, nem dolgozok, de valahogy nincs benne az állandó tudatomban a baba, csak az, hogy minden rendben. Az első vizsgálatig próbáld lekötni magad, aztán jobb lesz, hidd el. Tudom, hogy nem nyugtat meg, de nagyon sok terhesség nem úgy alakul, ahogy a nagy könyvben meg van írva, csak nem reklámozzák az érintettek, hanem örülnek, mikor aztán sikerül. Az a gyógyír a léleknek.
2021. júl. 25. 06:53
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
Túl sok időd van mivel nem dolgozol, otthon vagy egyedül a gyerekkel. Túl sok internet, amin túl sok baromságot írnak az emberek…
2021. júl. 25. 08:03
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
Én mindkettőnél elmentem az 5. héten is UH-ra meg a 8. héten. Gyógyszert kellett váltanom egyébként is, amint terhes lettem, de ha nincs akadálya, nyugodtan elmehetsz egy ún. 0. UH-ra akár holnap, megállapítják, hogy jó helyen tapad-e meg nem-e tán ikrek, oszt ennyi, de bajotok tőle nem lesz, szóval csak a pénztárcád és időd szab határt. Egyébként nekem meg az elsővel, amikor tök pozitívan indult minden, sikerült majdnem belehalnom, sokat voltam kórházban előtte, utána, így a másodikat totál végigrettegtem, pedig dolgoztam is. És dettó a legjobb barátnőm előttem pár héttel elvetélt. (Bár mire középidős lettem, már újra terhes volt, és ezúttal minden rendben ment.) Aztán minden para ellenére szépen flottul ment terhesség, szülés is, sőt a gyerek sem lett idegbeteg. Szóval nem kell még azon is aggódnod, hogy aggódsz, nem tudod elrontani. :) De persze jobban teszed, ha elengeded, hogy irányítani akard és megpróbálsz bízni abban, hogy minden úgy lesz, ahogy lennie kell, s ezt muszáj elfogadni, s hasznosabb inkább hálásnak lenni azért, ami már jól alakult, ahelyett, hogy félsz attól "mi lesz, ha".
2021. júl. 25. 08:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Esetleg valami bàtorító “ne aggódj, minden rendben lesz” hozzàszólás?
2021. júl. 25. 10:02
 5/10 anonim ***** válasza:
68%

Fiammal való terhességemnél szó szerint semmit nem aggódtam. Minden tökéletes volt, semmi nem fájt. Ma már 2 éves.

Aztán a második terhességgel már a tesztnél nem tudtam beleélni magam. 8 hetesen voltam uh-n, minden jó volt. 9 hetesen elvetéltem.

Hál isten nem viselt meg, az elejétől valahogy "erre számítottam" tudat alatt.

Ez most a 3.terhességem, 30.hét. sztem nem volt olyan nap, hogy ne aggódjak valamin, ne fájna valamim... ez ilyen 🤷‍♀️

2021. júl. 25. 10:20
 6/10 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem a tünetek hiánya miatt ne aggódj, nekem gyakorlatilag nulla tünettel jár a terhesség egyelőre, pedig első baba és már a második trimesztert tapossuk. Az sem tesz jót a babának (és a 1,5 évesednek sem), ha folyamatosan stresszelsz és ezen agyalsz, mert mindkettőjükre kihatással van a te hangulatod is. Azt senki nem tudja sajnos megígérni, hogy minden rendben lesz, mert az elején még nagyon sok minden történhet, de próbálj meg a pozitív dolgokra koncentrálni és valahogy túl lenni ezen az egy héten, aztán majd úgyis az orvos tudja megmondani mi a helyzet. Szorítok, hogy minden rendben legyen! ❤️
2021. júl. 25. 13:15
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Itt egy sorstars,ugyanigy vagyok, mint te. Pontosabban, mar nem teljesen. En 7 hetesen mentem eloszor dokihoz, de azt a par hetet annyira vegigizgultam,hogy azt hittem, emiatt fog elmenni a baba. (En 14hetes vagyok és 10 honapos a kisfiam.) Most is idegeskedem, hogy minden rendben legyen, alig van tunetem, de vegulis ennek orulok, mert a kisfiammal borzalom volt(ajultam, hanytam vegig stb.). Nem is akartam oszinten ujra teherbe esni, de végül csak belementem.
2021. júl. 25. 13:52
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a vàlaszokat!❤️

Azért vicc, hogy egyesek lepontozzàk azokat, akik próbàlnak megnyugtatni és nem azt vetítik elő hogy így vagy úgy el fog menni a baba. Rosszat nem kívánok senkinek, de találkozzatok magatokkal!

2021. júl. 25. 14:19
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A gyakori kérdéseken mindig lesznek olyanok, akik a másik kárának vagy épp fájdalmának tudnak csak örülni, a “dögöljön meg a szomszéd tehene is” alapon, ez egy nyitott fórum, mindig lesznek ilyenek. Alapvetően a két szélsőséges véglet van jelen vagy teljesen elbagatellizálják a problémát (pl. amikor egy a terhesség elején lévő kismamának azt írják, hogy ne menjen be vérzéssel az ügyeletre, úgysem tudnak mit kezdeni vele - De! Tudnak!)

Vagy pl. most, amikor egy tünetmentes terhességre azt írják, hogy tuti elhalt, meg baj lesz. Nyilván fontos figyelni ezekre, ha 2 hónapot végighánysz folyamatosan és semmi nem marad meg benned, akkor nem árt, ha gyanús, hogy egyik napról a másikra elmúlik minden rosszullét, mintha mi sem történt volna (bár a 12. hét után még ez is normálisnak mondható), de minden terhesség más és ha végig problémamentes, akkor szerintem nincs ok az aggodalomra. Én összesen 3 napot émelyegtem valamikor a 9. hétben, mégis tudtam, hogy ez nem jelenti azt, hogy bármi baj lenne.

Szóval kedves kérdező nyugodj meg, pontosat úgyis az orvos fog tudni mondani, sajnos az élet nem a mi kezünkben van, nem kontrollálhatjuk, de a stresszeléssel javítani tuti nem tudsz rajta! A rosszindulatú, ijesztgető kommenteket meg főleg hagyd magad mögött! Nagyon szurkolok, írj majd, ha megjártad a dokit! 🥰

(6-os voltam újra)

2021. júl. 25. 15:28
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Szerintem ne aggódj,én pont fordítva vagyok.. az első terhességemnél nem volt semmi tünetem. Szupi volt :)

Na de most behozza az elsőt is!! Örülj neki,hogy nincs tünet.. nekem jobban tetszett az első terhességem pedig csak 9 hetes vagyok jelenleg…de már most kivagyok merülve,szerintem az összes terhességi tünetem megvan ami csak létezik! 😒

Boldog babavárást!!! Így lehet! :)

2021. júl. 25. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!