Ha nincs a XI. kerületi védőnőtől igazolásom, akkor nem kapom meg a születési támogatást?
A XI. kerületben van az állandó lakcímem, de egy pest megyei városban járok védőnőhöz.
Az első gyerekmnél az állandó lakcím miatt automatikusan kaptam az újbudai önkorm. születési támogatását (ill. igényelni kellett, de megkaptam).
Most viszont úgy látom az igénylő űrlapon, hogy a XI. ker-i védőnőnek kell igazolnia, hogy életvitelszerűen a kerületben élek. Nekem vidéken van a védőnőm, akkor nem is kapom majd ezt a támogatást?
Van itt olyan aki a védőnő igazolása nélkül adta be az igénylést, mégis megkapta a támogatást??
Szerintem ezt azért találták ki, mert ezt a támogatást annak akarják adják,a ki a kerületben lakik.
Nemcsak papíron bejelentkezik, hogy megkapja, közben nem is itt lakik és utána utána kijelentkezik ahogy utalták a pénz... vagy nem is lakik itt csak papíron, közben meg másik kerületben, városban, faluban lakik. Így akarják szűrni, hogy valóban az kapja, akinek szánják, ne pedig olyan,aki nem is kerületi lakos, csak jó magyar szokás szerint lepapírozta vagy direkt nem jelentkezett át a szüleitől "valamiért".
tegnap 16:21 vagyok.
De csak az van ott, hogy a védőnő aláírásával igazolja, hogy te a 11.-ben élsz. Attól még sztem te akármelyik védőnőhöz járhtsz. Lentebb az is írva van, hogy nem kötelező a védőnővel aláíratni. Szerintem menj be a Bocskaira és kérdezd meg. Az lesz a legegyszerűbb. De sztem meg fogod kapni.
Én nem hiszem, hogy a védőnő adja ki. Ezt szerintem személyesen az önkorm-tól kell kérni.
Amúgy tavaly szültem, XI. ker-i állandó lakos vagyok és senki nem világosított fel erről az egyszeri juttatásról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!