Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányszor, mikor kell menni...

Hányszor, mikor kell menni hüvelyi vizsgálatra?

Figyelt kérdés
Az első babámnál fogadott orvosom volt. Havonta kellett hozzá menni. Mindig volt ultrahang és hüvelyi vizsgálat. Most nincs fogadott orvosom, és a védőnőtől kapott papír szerint egyetlen egy nőgyógyászati vizsgálaton kell részt venni, mégpedig a terhesség megállapításakor. Viszont itt a kérdéseket és a válaszokat olvasgatva azt látom, hogy sokan többször is mennek terhesség alatt hüvelyi vizsgálatra, és aggódnak a "C" miatt. Ha minden igaz, az a méhszájjal lehet kapcsolatos, bár erről se mond a doki soha semmit. Most 29 héten vagyok, és egyetlen nőgyógyászati vizsgálaton + 3 ultrahangon (ebből egy volt hüvelyi) vettem részt. Lehet, hogy gyakrabban kellene járnom ilyen vizsgálatokra? Ezt az egész rendszert nem értem. Ilyen erővel az is lehet, ki van nyílva a méhszájam, csak én nem tudok róla? Kezdem magam nagyon tájékozatlannak érezni, pedig már van egy gyerekem :-(
2008. dec. 9. 11:55
 1/1 anonim ***** válasza:
Hüvelyi vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani a külső méhszáj állapotát (zárt külsőnél a belsőt UH-al meg lehet nézni). A Cx3000 a teljesen zárt, Cx2000 zárt, de megrövidült. A 3-al kezdődő érték jelentéseit a "Mit jelent az, hogy Cx3000?" kérdésre adott válaszoknál valaki már nagyon érthetően leírta. Ezeknek az értékeknek a kiskönyvben benne kellene lennie, de, ha nem vizsgáltak meg, akkor nincsen mit beírjanak. Ezen, h.1×vizsgáltak, csodálkozom, mert a Tanácsadóban felhívta a védőnő a figyelmemet arra, ha nem akarom, h. az ottani orvos megvizsgáljon, akkor lehetőleg viszonylag friss vizsgálati eredményekkel menjek hozzájuk. A fogadott orvosom vizsgál havi 1×, de a Tanácsadóban is elvárják, h.4-5 hetente megjelenjek és ahogy írtam, ha nem vizsgált volna senki, ott nem úszhatnám meg. Az az első, h. a tanácsadós doki elkezdi keresgetni a Cx értéket a papírjaimban. 24 hetes + 1 gyerek
2008. dec. 9. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!