Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tudok ellene tenni?...

Mit tudok ellene tenni? Kisebb székrekedés de inkább erölködés az ami aggaszt. Többi lent. 12.hetes

Figyelt kérdés

2 naponta biztosan kell nagyvéceznem ugyhogy ez nem olyan durva székrekedés viszont iszonyat nehezen jön ki és amikor nyomok érzem hogy feszítíti a méhemet is. ( ez terhesség elött is így volt de akkor nem kellett erölködni. ) Nem tudom mit csináljak van hogy egésznap be vagyok feszülve mert érzem hogy ott van de nem jön ki egy könnyen. Aggodók hogy a babának ez árt e hogy erölködnöm kell. Tegnap elött voltam uhn minden rendben volt vele 2 hete kűzdök így a problémával.

Semmi nem használt laktozérzékeny voltam terhesség elött most viszont még attól sem lesz hasmenésem de egy fokkal sem lesz jobb.

2021. júl. 17. 13:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Iszol elég vizet, és eszel elég rostot meg magnéziumot? Nálam a sok gyümölcs meg a valag magnézium segít kiküszöbölni ezt a problémát. Ezek tudnak segíteni megolajozni a gépezetet :D 20. héten vagyok, eddig működött :) Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem ennyivel nem ártasz a babának.
2021. júl. 17. 13:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne nyomj

Kijön, amikor itt az ideje.

Egy nagyon székrekedésesként mondom, túlvagyok egy berepedésen is.

Szülés utàn rosszabb lett.

( rostdúsan eszem, 3 l folyadék a leveseken felül)

Szilvalé tejjel sem segít

Egyetlen: a mák.. az mindig megoldja a gondomat.

2021. júl. 17. 13:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen sokat iszom es eszem gyumolcsoket gyumolcslevet paradicsomot napi 3at. Magneziumbol csak 1dbot szedek naponta 300as az keves ?
2021. júl. 17. 13:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én székrekedéskor egy nagyobb adag magnéziumot veszek be (500as magnerotból 2 db-ot), az mindig segít. Bár nekem egyébként is szednem kell emelt mennyiségben, mióta ilyen frontok vannak orvosi utasításra 3x2-t szedek, na azóta egyáltalán nincsenek gondjaim a wcn. pedig vasat is szedek.

Szerintem egyeztess védőnővel, orvossal és emeld meg a magnéziumot ha rábólintanak.

2021. júl. 17. 15:03
 5/9 A kérdező kommentje:
Oke koszonom. Kozbe eszembe jutott hogy az 3in1ben nescafetol mindig megindult a hasam ugyhogy most vettem es holnao reggel kiprobalom. 😅
2021. júl. 17. 16:37
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első trimeszterben teljesen természetes a székrekedés, még a második elején is, van egy babaváró app, az direkt fel is hívja rá a figyelmet, hogy elkezdődik ez az időszak, de ez teljesen rendben van. Próbálj rostban gazdag ételeket fogyasztani és ne erőlködj, jönni fog, ha kell, ez egyáltalán nem számít kórosnak.
2021. júl. 18. 14:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Az nagyon kevés

1000 a minimum ha nem kemènyedsz is

Javaslom a Ca-ot is a későbbi csontritkulás miatt, ès a fogaidnak sem ártana jelenleg, szintèn 1000mg

2021. júl. 18. 14:42
 8/9 anonim ***** válasza:

7. Vagyok

Nekem az sem segített amúgy😅

2021. júl. 18. 14:43
 9/9 A kérdező kommentje:
A 3in1 es az actimel meghozta a hatasat illetve tobb magnesiumot is vettem be :)
2021. júl. 19. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!