AFp 0,98 béta HCG 0,81 Szabad ösztrogiol 4,92! (0.40-2.5) Ez sok! 18-as triszómnia kockázata: 1:10000 21-es triszomia kockázata: 1:10000 velőcső rend. Kock:1: 10000 mi lehet ez? Nagyon kétségbe estem
Szerintem nincsen semmi aggodalomra okot adó, de majd a dokid megmondja. Amennyire én emlékszem, az alacsony ösztradiol okoz gondot, nem a magas. A kockázatok meg egyértelműen nemleges eredményre utalnak, vagyis nem kell kétségbe esni.
Majd a dokid megnyugtat, addig meg ne edd magad!
Igen megtaláltam:
"Szabad ösztriol (uE3)
Az ösztriol hormont a méhlepény termeli. Normál terheseknél az uE3 szérumszintje a 15. héttől kezdve a szülésig növekszik. Down-kóros magzatok
esetében az uE3 szintje a második trimeszterben a normálérték 75%-át éri csak el."
Pontosan mi a kérdés? Jók az eredményeid, csak az az ösztrogiol magas, de azt beszéld meg a dokival, hátha nem probléma.
A többi: 18-as triszóma, magyarán Edward szindrómára at esélyed 1-az tízezerhez, tehát 10ezer ugyanilyen adatokkal rendelkező kismamából 1nek sajnos ilyen gyereke születik.
A többire is ugyan ez: dawn szindróma (21-es)1 a tízezerhez és a nyitott gerinc (velőcső)is 1 a 10 ezerhez.
Ne aggódj, boldog babavárást:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!