20 hetes terhességig hány kiló súlyt kell felszedni? A baba növekedése és a szervezet változása miatt kell az anyukának gyarapodni, nem?
20 hetes terhes vagyok. Már egy hónapja nem voltam a doktornőmhöz, mivel csak havonta jarok vizsgálatra. Akkor azt mindta, hogy mostmár fog nőlni a pocakom, a baba egészséges és gyarapodni fog a súlyom is. Az interneten azt olvastam, hogy mostanára már 5 kg al kell több legyen a súlyom mivel a baba növekszik, nekem meg megjön az étvágyam.
Nos a mérleg első trimeszter óta nem változik. Amikor teherbe estem voltam 78 , akkor a sok hányinger miatt válogattam az ételekben és csak a főtt ételek estek jól, így leadtam 6 kg. Most 72 vagyok 20 hetesen és még mindig nem mozog a mérleg. Tudom telt vagyok, de a baba növekedése nem kellene megmutatkozzon?
Sok zoldséget és gyümölcsöt eszek, csak azt tudom megenni. Még a kedvenc édességeimtől is hányingerem van,nem hogy chips.
Akkor ne aggódjak mert a baba egészsége és súlya nem kell megmutatkozzon a mérlegen?
78 al lettem én is terhes. A 12.hétig csak fogytam. Most 24 hetes vagyok, +2kg-nál járok.
Van egy 2évesem, vele szintén 78al kezdtem 😅 vele stülésig +8kg lett a vége.
Erre a "tudom telt vagyok" kijelentesedre pedig... en is ennyi vagyok, mégis atlagos testalkat, nem telt :) ez még nem az a kategória szerintem :)
Nem valószínű, hogy ez baj. Én túlsúlyos vagyok, mégis csak fogytam kismértékben a 30. hétig, összesen, csak 10 kg-ot híztam, de csak a végén, abból a baba 4.5 kg volt. Ennyi idős terhesen 1 hétig csak epres joghurtot ettem, nem kívántam mást.
Csak a védőnőt foglalkoztatta (csak azt mondta, azért figyelni kell), se a nőgyógyászomat, se a háziorvosomat nem érdekelte.
75 kg-mal lettem terhes, egy dekát nem híztam a 20. hétig.
Utána is csak 7 kg-t, ami a szüléssel, és utána le is ment.
Utána meg a 2 év szoptatás alatt még fogytam 13 kg-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!