Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 24 órás vizeletgyűjtés és labor?

24 órás vizeletgyűjtés és labor?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

30 hetes, magas vérnyomással kezelt kismama vagyok.

Tegnap a nőgyógyász talált egy pici fehérjét a vizeletemben ezért elküldött egy 24 órás vizeletgyűjtésre, hogy megnézzék mennyi fehérjét termelek 1 nap, illetve pozitív lett az ellenanyag szűrésem is ami miatt vércsoport kontroll vérvételre kell mennem.

Az asszisztens ma meg is írta a beutalót, 1 lapra mind a 2 vizsgálatot.

Azt mondta a laborba reggel kell mennem éh gyomorra és vizeletet vinni természetesen.

Nem értem miért kell az éh gyomor, illetve arra sem tudott választ adni, amire most szeretnék tőletek választ kapni, hogy a vérvétel napján a már 24 órán át gyűjtött vizeletemből vigyek nekik 1 kis mintát vagy azt külön kell vinni és nekik külön szükségük lesz csak simán egy reggeli első vizelezes mintára?

Ha valaki esetleg volt ilyenen és tudja, hogy működik azt megköszönném ha megosztaná velem :)

2021. máj. 28. 10:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Mi áll a beutalón? Vizeletvizsgálat vagy jelöle van, hogy 24 órás?

De gondolom ha az a cél, hogy 24 órás vizeletet nézzenek, akkor a 24 órás vizeletből kellene egy kicsi, de ahhoz, hogy abból tudjanak számolni fehérjeürítést, kell az össz vizeletmennyiség is.

2021. máj. 28. 10:55
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha 24 órás vizeletgyűjtés van, akkor az összes pisit kell vinned amit a 24 óra alatt gyűjtöttél, mert azt is nézik milyen mennyiségre jön ki egy bizonyos érték. Nyilván ha kevesebb vizelet van egy nap, akkor koncentráltabban fordul elő benne minden. Szerintem ezen kívül fognak még vizeletmintát kérni ott helyben, legalábbis egy ismerősömnek így volt.
2021. máj. 28. 13:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Utolsó: Nem kell vinni az egész adagot, senki nem kíváncsi a másfél liter pisidre. Csak neked kell otthon mérned, hogy mennyi a teljes menniség, és rá kell írni a csőre, amibe a vizeletminta kerül.
2021. máj. 28. 13:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem úgy volt, hogy 24 óráig gyűjtenem kellett valamiben. Én egy 5 literes befőttes üveget tettem a wc mellé, tetővel (nagyon büdös lesz a nap végén) Aztán 24 óra mulva a teljes mennyiséget le kellett mérni. Előtte ne felejtsd el üresen lemérni a gyűjtőedényt! Felirtam hány gramm a gyűjtött vizelet súlya, ezt kérték a laborban. A gyűjteményt nem kellett bevinnem (4 litert???) Henem otthon az összegyűjtöttből kellett mintát vinniem, amihez adtak is kémcsövet. Mintavétel előtt össze kellett kavarni a befőttesben a vizeletet, aztán kivenni belőle. Ezt nem részletezem.

Irtó undoritó meló lesz, arra készülj fel :)

2021. máj. 29. 00:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk a pisinek nem a tömegét kellene lemérni, hanem ugye a térfogatát....
2021. máj. 29. 08:33
 6/8 anonim ***** válasza:
A legutóbbi nőgyógyászati vizsgálatomnál volt szó 24 órás vizeletvizsgálatról. Az asszisztens bele is írta a várandós kiskönyvembe, hogy javasolt, de beutalót nem kaptam. Ilyenkor a házi orvostól kell kérnem beutalót?
2021. jún. 14. 11:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen a házi orvosnak kell jelezni, én is azt tettem és megirta a beutalót :)
2021. jún. 14. 11:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Köszi a segítséget! :)
2021. jún. 14. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!