A baba kinézetét a 9 havi stressz/ életmód is befolyásolja, vagy a fogamzás pillanatában eldől hogy fog kinézni a Kisbabám? :-)
A szepseg konkretan nem ettol fugg, de azert nezd meg egy alkoholizalo, vagy dohanyzó kismama gyerekét. Nyilvan ez nalad nem áll fenn, es amugy is az egeszseg miatt fontos, de a kinzetre is hatnak, jarhat deformacioval stb. Egyebkent a stressz( nyilvan nem ennyi,) de befolyasolhatja a babat.
Azert nem minden csak genetika, vannak kornyezti hatasok, epigenetika ..nyilvan folynak kutatasok stressznek magzatra gyakorolt hatasarol, de ezeket inkabb a tudomanyos oldalakon kene keresgelni, nem a gyakorin.
Nem tudom miért van az utolsó lepontozva. Nyilván az arcvonások nagyrészt genetikailag meghatározottak, ugyanakkor például a terhesség alatti alkoholfogyasztás jellegzetes arcfejlôdési rendellenességeket okoz, mint a kisebb szemek, vékony felsô ajak, ellapult redôk az orr és felsôajak között. Ezt nevezik magzati alkohol szindrómának. Itt van róla összefoglalás:
Itt meg képek:
Szóval igen, az anya életmódja befolyásolhatja a gyerek arcvonásait.
A stressz hatással van a babára, de nem a kinézetére! Az teljesen attól függ hogy mit örököl.
Az én anyukám nagyon nyugodt volt terhesen, én pedig idegeskedtem elég sokat, a kisfiam mégis sokkal szebb baba mint én voltam.😇
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!