12. heti genetikai Uh-ra mikor érdemes (kb. hány hetesen) időpontot kérni?
Ma vagyok kereken 7 hetes terhes. Pont egy héttel ezelőtt voltam terhesség megállapításon, ahol minden rendben volt, volt szívműködés.
Legközelebb 9 hetesen fogok menni UH-ra és utána akarok csak a védőnőhöz. Elég csak azután kérni időpontot? Nem szeretnék lemaradni az időpontokról, de túl korán se akarok kérni, mert most még olyan kicsit a terhesség. A Czeizelbe szeretnék amúgy menni. Kinek hogy volt?
Én is Czeizelt választottam, 7 hetesen már kértem mert egy hónappal előbb tényleg kell, hogy választhass az időpontokból, neked is jó legyen. CRL értékkel adnak csak időpontot!
Ha szeretnéd hogy az apuka bemehessen, jelezd az időpont kérésnél és olyan dokihoz mehetsz aki engedi (van amelyik nem szereti).
Valóban érdemes már most.
Ugyanakkor ha lehet, ne a 13. hétre foglaltass, hanem korábbra, mert benne van, hogy többet nő a (most még) embrió.
Én 7+5-nél kértem időpontot az Istenhegyibe (13+1-re), pontosan 3 héttel később kiderült hogy +1 hétnyit nőtt, így hirtelen 11+5 lettem. Egész hosszúhétvégét végigizgultam, mi lesz velem, kapok-e helyet, kigyűjtöttem vagy 6 helyet ami még szóba jöhet Pesten (Tritonlife, Maternity, stb.), végül ma reggel hívtam is egyből őket és simán tudtak adni új időpontot pár nap múlvára.
7-es, azért nem problémáztak, mert még pont belefértél a megszabott időbe. Ezeket a vizsgálatokat 13+6-ig végzik, a 14. terhességi héttől (illetve ha akkora méretet ér el a magzat) már nem alkalmas a tarkóredő mérés a kockázat megállapítására.
Ugyanazt tanácsolom a kérdezőnek, amit Te tettél, hogy ne a 13. hétre foglaljon, mert ha nő az embrió többet mint gondolták, akkor könnyen lehet hogy kicsúszik az időből.
Ez csak az UH-ra vonatkozik, a laborteszteket (kombinált vagy a genetikaiak) kicsit később is el lehet végeztetni.
Én 3 héten keresztül hívogattam az intézetet (magánba megyek, de a nevet nem írom, nem célom rossz hírt kelteni), mire tudtak időpontot adni, aztán meg beszólt a telefonos nő, hogy ezt a 7-8. héten kellett volna intézni, mondtam is neki, hogy köszi, én próbáltam. 😃 Nekem a 14. hét közepére adtak időpontot (13+4), tehát, ha a 12 hetes UH-n kiderül, hogy gyorsabban nő, már meg sem tudják csinálni (ha ez lenne, majd megkérem a magán dokim, hogy járjon közbe).
Szóval szerintem, amikor az UH-n van szívhang és tudod a CRL méretet, már érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!