Terhesség alatt használtatok orrcseppet, ha igen milyet,
nekem patikában nem adtak ki semmit,pedig aludni sem
bírok?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy nincs bizonyíték arra, hogy káros-e vagy sem, de az is biztos, hogyha nem kap a kismama rendesen levegőt az még rosszabb is. Nekem alapból is defektes az orrnyálkahártyám, most 17 hetes kismamaként meg szenvedek, hogy nem kapok rendesen levegőt. Általában este szoktam mindkét orrlyukba, mert különben úgy érzem megfulladok. Volt már hogy nem csepegtettem este, mert elfogyott az orrcsepp, szinte semmit sem aludtam, ráadásul a szájon át lélegzéstől torokgyulladásom is lett. A sima sósoldatos cseppek meg kb. semmit sem érnek.
Van terhességi orrdugulás is. Én Rhinospray-t használtam orvosi engedéllyel a 12. hét után. Nem kell az orrukra kötni, hogy terhes vagy. Két terhesség alatt fújtam, allergiás is vagyok, egyik gyereknek sincs semmi baja.
2021. máj. 14. 17:20
5/14 A kérdező kommentje:
Ez már a második patika ma, ahol azt mondták, hogy nem szabad használni orrcseppett terhesen, csak természeteset, ami sóoldatos, főleg nem lehet a másodok és harmadik trimeszterben. Ráadásul ezt egy gyógyszerész mondta. Most vettem Allergodilt, még nem próbáltam, ha nem használ, akkor kipróbálom a Rhonosprayt. Muszáj hogy kapjak levegőt, nem lélegezhetek folyamatosan a számon. Tudom, hogy függő vagyok, meg akartam műttetni is az orromat, de sose volt rá lehetőségem.
2021. máj. 14. 17:27
6/14 anonim válasza:
Ne kérd ki a véleményüket, csak olvass utána és amjelyiket jónak találod vedd meg.
Én nem tudok létezni orrcsepo nélkül, ráadásul rajtam csak a Novorin segit. Nem kapok levegőt nélküle. Terhességem alatt is használtam, miután egyik tengeri sós gyenge lopikula sem segitett. Szoptatas alatt is.. Másfél éves a gyerekem.
2021. máj. 14. 17:30
7/14 anonim válasza:
Rhinospray plust használtam mindkét terhességem alatt orvosi engedéllyel. Egyik terhességemmel sem volt gond és mindkét gyerekem egészséges.
Én is rászoktam már előtte. Aztán egy hét alatt leszoktattam magam úgy, hogy csak az egyik orromra használtam.
2021. máj. 14. 18:05
8/14 anonim válasza:
Szia! Én uriage termálvizes orrspray-t használok az első pillanattól, nekem a patikában ajánlották.
2021. máj. 14. 18:30
9/14 anonim válasza:
En dm-ben kapható Sos vizeset használtam. De nővérem rendes nasivint vagy ilyesmit. Nem adtak ki. Ne viccelj. Max nem javasolják. Most komolyan nem tudsz megszerezni egy orrsprayt? Mi lesz így veled a nagyvilágban egy gyerekkel?
2021. máj. 14. 18:40
10/14 anonim válasza:
Tudom, hogy létező jelenség, de ezen az orrspray függőségen annyit derülök. Ugye tisztában vagy vele, hogy maga az orrspray megvonása okozza az orrdugulást és nem külső tényező? Tehát ördögi kör, sosincs vége, mert ha nem használod, pár napig bedugul az orrod (aztán magától elmúlik). Szerintem pár napig bírd ki, ha nem vagy megfázva fogsz kapni levegőt az orrodon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!