Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van jele a vetélésnek?

Van jele a vetélésnek?

Figyelt kérdés

6. hetes vagyok, kedden voltam első alkalommal nődokinál, aki hüvelyi UH vizsgálattal megnézett. Petezsákban van az embrio, 4mm, már pulzál. Eddig minden okés. Elmondta, hogy mit egyek, igyak, vagy éppen mit kerüljek el. Január első hetében találkozunk újra.

Ha esetleg elhalna az embrio, akkor azt tudni fogom? Vagy mostmár minden okés, tuti, hogy megmarad? Soha nem volt vetélésem, most kezdtük el a baba "projekt"-et, és gyakorlatilag elsőre összejött. Nem gáz, hogy a dokim, csak 4-5 hét múlva lát újra?

2008. dec. 6. 18:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az nem baj, 4 hetente kell visszamenni.

Ne aggódj, ne gondolj a vetélésre.

El elmehet bámikor, főleg a 12. hétig, de nem kell erre gondolni.

Akkor véreznél és erősen görcsölnél.

2008. dec. 6. 18:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A kritikus időszak nagyjából a 12. hétig tart. A vetélés jele lehet a vérzés, vagy a nagyon erős derék és hasfájás is. Ám ez nem törvényszerű, mert vérzés ezen kívül is előfordulhat, de ha párosul görcsös hasfájással akkor vetélés fog bekövetkezni. Tapasztalataim alapján beszélek, a legjobb amit tehetsz, vitamint szedsz, sokat pihensz, és várod, hogy még legalább hat hét elteljen, utána már egy kicsit megnyugodhatsz. Az nem baj, hogy az orvos csak később hívott vissza.

Boldog babavárást, minden jót kívánok.

2008. dec. 6. 18:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Nálam nagyon erős görcsökkel járt és persze vérzéssel. Hozzá kell tennem hogy a 19. héten és már szülés lett belőle. Nem tudom kisterhesen pontosan hogy zajlik, de gondolom a hatalmas fájdalom és a vérzés ott is a meghatározó. Amúgy én is havonta jártam a dokimhoz, ha minden renben van akkor felesleges többször. A védőnő majd küld ahová éppen menned kell. De ha minden rendben talált nálad a dokid akkor te most ne is gondolj vetélésre! Sokat pihenj az első 12 hétben, ne emelj nehezet kicsit kíméld magad és akkor nem lesz baj! Boldog baba várást kívánok neked!
2008. dec. 6. 18:21
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Kicsit azért görcsös vagyok, ráadásul néha a munkahelyem is stresszes (ma pl. a kollégám folyamatosan stresszelt...)Remélem ezzel nem növelem a vetélés esélyét. De szerencsére otthon mindig nyugi van, gondoskodó, szerető férj vár haza minket! :)

2008. dec. 6. 18:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Ha eddig minden oké volt, ne is gondolj ilyenekre!!! Nyugi, és élvezd minden percét! Amúgy nekem 9 hetesen üres lett a petezsák és missed ab. lett a vége. Én nem éreztem semmit, ugyanúgy megvolt minden tünetem, de picurka mégsem volt sehol...
2008. dec. 7. 07:34
 6/6 anonim ***** válasza:

A terhessegem elejen en is nagyon feltem attol, hogy elvetelek. Elolvastam minden ehhez kapcsolodo irast. Nem kell feleslegesen aggodni! Eleinte en is azt vartam, hogy mikor megyek mar a dokihoz, hogy lassam, hogy minden rendben van.

Es a mai napig minden rendben van!

2008. dec. 8. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!