Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire okoz gondot a stressz...

Mennyire okoz gondot a stressz a babának?

Figyelt kérdés

12 hetes vagyok és családi gondok vannak, egyszerűen nem bírok megnyugodni a baba kedvéért sem. Görcsölget a hasam a stressztől és hasmenésem is van (ez nálam ilyen alap dolog, hogy hasmenésem van, ha ideges vagyok).

Rengeteget is sírok, nem tudok lehiggadni. De most már attól is félek, hogy ártok ezzel a babának

2021. márc. 29. 11:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szedj magasabb dózisú magnéziumot, az segíti a görcs megszüntetését.

Várandósan dúlnak a hormonok ilyen az ember sokkal erzekenyebb.

Ha partner a védőnőd vele tudsz konzultálni a családi dolgokról. Ha nem, vannak lelki segelyszolgalatok. Én volt, hogy este 10kor hívtam annyira kivoltam és beszélgettek velem.

Baba átveszi azt az érzelmet amit Te, s neki nehezebb lenyugodni. Az, hogy mennyire karos abban sajnos nem tudok érdemben válaszolni.

Kellemes babavarást! :)

2021. márc. 29. 11:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Próbálj ki várandós relaxációt, vagy nyugtató légzést, youtubeon van fent többféle. Hátha segít valamit.

Igen, a baba átveszi a stresszhormont, annyi, hogy ő még az okát sem tudja, hogy mi a baj. Persze mindenkit ér stressz a várandósság alatt, de ha ennyire állandósul az nem jó szerintem. :(

2021. márc. 29. 11:59
 3/5 anonim ***** válasza:
A magnéziumnál figyelj oda, milyet használsz, mert gyakran magnézium-oxid van bennük, ami nem szívódik fel és nem hat. A magnézium-citrát nem rossz, a legjobb a magnézium-orotát. És nagy különbség van abban is, hogy egy tabletta az hány mg magnézium.
2021. márc. 29. 14:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen ez igy igaz, én egy vegyészmérnök youtube csatornáját néztem, hogy ez azért nem így megy, hogy kapkodjuk be a multivitamint és minden szuper! A magnézium-oxidra azt mondta, 1-2% a felszívódása...

Egyébként a magnézium segít, de másként is próbáld meg kiiktatni a stresszt. Képzeld el a babót a hasadban, milyen lehet az arca stb... pl ha jó a kedved ő is mosolyog, de ha sírsz az ő arcán is látni hogy nem jó neki. Vagy keress cikkeket/videókat mit csinálnak az anyaméhben, én ezektől elolvadtam milyen cuki és egyből jobb kedvem lett. Nekem is voltak nehéz időszakok a terhesség alatt, en ilyenkor mindig magamba próbáltam kicsit merülni és a babára koncentrálni. Keress relaxációs videót ha gondolod.

2021. márc. 29. 14:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Mondjuk szerintem pont a stressz olyasmi, amire nagyon jól hatnak a placebó szerek. Ha te hiszel a kedvenc multivitaminodban, akkor stressz ellen az valóban hatásos is lesz, összetevőktől függetlenül.
2021. márc. 29. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!