Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ebből csak én csinálok ilyen...

Ebből csak én csinálok ilyen nagy ügyet? A páromnak az előző házasságából van egy kislánya, de nem lakik velünk.Külföldön laknak. Nekünk most jön az első közös baba kisfiú..

Figyelt kérdés
Engem nagyon zavar hogy akármit veszünk, (a picinek) vagy nézünk,vagy beszélünk valakivel és kérdeznek a terhességemről..stb mindig hallgatom mi volt annó, hogy csinálták, ők milyet vettek stb.... Nem akarom hogy összehasonlítás legyen a két gyerek között. És ne legyen muszáj ugyan olyan X dolgot venni mint akkor. Magyarul piszkosul nem érdekel mit,hogy csináltak akkor. Ez egy másik kapcsolat, másik gyerek..stb. Szerintetek gonosz vagyok? Nem akarok bántani senkit, tudom az is az övé, de ha lesz majd olyan beszólás hogy, "ezt ne úgy csináld mert mi se úgy csináltuk". Elnyomva érzem magam, mintha én hülye lennék mert az első gyerekemet várom, neki meg van egy és mindent tud, majd ő tudja mit kell megvenni,mit hogy kell csinálni stb... Lehet érzékenyebb is vagyok a kelleténél aláírom, kicsit izgulok is a szülés miatt, meg hogy hogy fogok boldogulni a picivel, ez meg rátesz egy lapáttal. Erről már próbáltam beszélni vele, de ott tartok ha meghallom a kislánya nevét a frász elkap, idegesít. Segítsetek! 32 hetes kismama
2008. dec. 4. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mond el neki , higgadtan , nyugodtan amit most leírtál.

Ha szeret titeket akkor visszafogja magát és nem emlegeti a kislányát.Minden terhesség , minden szülés és minden gyerekmás .Nekem 3 van és mind teljesen különböző!Nem szabad álltalánosítani , főleg ha ez téged zavar.Ő mit szólna hozzá ha te meg azt ecsetelnéd hogy az elöző partnered milyen volt az ágyban , mit hogy csinált...Ne haragudj ha ez bántó volt , nem akartalak megsérteni.(az én férjemnek is vannak az elöző házasságából gyerekei , én is halgattam eleget,de mi meg tudtuk beszélni).

2008. dec. 4. 18:48
 2/6 anonim ***** válasza:
49%

szerintem meg abszolult meg lehet erteni a parodat!

az a kislany is az ove, o belole szarmazik mint ahogyan az a gyerek is akit a szived alatt hordol,majd megszuletik a bebid es minden maskeppen lesz ha nem, akkor probald megbeszelni vele azt amit leirtal itt!

2008. dec. 4. 19:07
 3/6 anonim ***** válasza:
szia..sajnos te vagy túl érzékeny..én elváltam és nevelem a kislányom.a volt férjemnek is új kapcsolata van.és teljesen érthető hogy gondol a lányára..csak próbáld el mondani neki finoman hogy az akkor volt ez most van-.mondd meg hogy örülsz hogy ilyen szerető apa de most uj döntéseket kell hoznotok.amúgy tényleg büszke lehetsz rá hogy azok után hogy elváltak a lánya megmaradt neki..felelősség tudó..és ez jó dolog.az én volt férjem néha belibben köszön és elmegy.
2008. dec. 5. 06:37
 4/6 anonim ***** válasza:
Miért lett lepontozva az előző válaszoló.Én is megértem a párodat,de megértelek téged is.A párodat azért mert én is mindíg összehasonlítom a két terhességet és szülést,örülj Neki,hogy Ő egyformának érzi mind a két gyermekét,milyen apa lenne ha nem így érezne!De megértelek Téged is,nem kellene mindenkinek erről beszélnie .Engem is halálra idegesítene,ha úgy érezném máshoz hasonlítanak,főleg ha az az exe lenne!Szerintem ne köntörfalazz,állj elé és konkrétan mond meg,hogy tudod nem akar megbántani téged,és szertet,de ne csinálja ezt,mert neked kissebbségi érzésed van tőle,úgy érzed meg kell felelned az előző nej által támasztott követelményeknek.Ez téged makaccsá tesz és már azért sem úgy fogod csinálni a dolgokat ahogy az előző,függetlenül attól,hogy az ő tapasztalatai esetleg még a segítségedre is lehetnének.Ha nem tudjátok megoldani akkor biztos később is probléma lesz,és ezt te nem akarod,mert nagyon szereted!Szóval figyeljen oda erre a dologra,mert te nagyon szomorú és elkeseredett vegy,csak ő tud segíteni rajtad!Na ettöl biztos elérzékenyül.A férfiak gyakran nem értenek a félszavakból,ilyenkor konkrétan meg kell fogalmazni nekik az érzéseinket,mert különben nem lesz változás.Sok boldogságot kívánok nektek!!
2008. dec. 5. 06:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Embere válogatja, ki mennyire fogékony a múltra, ki kevésbé. Nálunk is az a helyzet, hogy a páromnak van két gyereke, nekem egy. most megszületik majd a közös és azt hittem, véget ér az enyém, tied és jön a mienk korszak, de ez nem így van.

Én nagyon érzékeny emberke vagyok, a párom kevésbé az. Amíg én megpróbálok mindig mindent a szeretet felől megközelíteni, addig ő szinte teljesen elítéli az ilyen szeretet dolgokat. Sokat hallgatom a saját gyerekem felé, hogy bezzeg az ő gyerekei így, meg úgy. Egy -egy rohamosabb napomon én is beolvasok ám neki, hogy azért az ő gyerekei sem szentek, mert ...és akkor itt jönnek a felsorolások, hogy mennyire hisztisek, nyávógósak, válogatósak, ami sajnos igaz is. Persze, próbálkozik az emberem védeni őket, de amikor előjön, hogy az egyik gyereke csak a vajas kenyeret hajlandó megenni és a milánóit, semmi mást, akkor azonnal előveszi a volt társát, hogy ezért ő a hibás.

Én próbáltam ezeket megbeszélni a kedvessel, de nem lehetett. Csökönyös, makacs és bennem is felmegy a pumpa a gyerekeitől, pedig szeretem őket, csak nem értek egyet a nevelési dolgaikkal.

Ezt túl kell élni. El kell fogadni, be kell nyelni. Mást nem nagyon tehetsz. A másik gyermeke, aki külföldön él, mindig ott lesz a kapcsolatotokban. Ha nem tudod elfogadni, egy idő után méreg lesz az egész. próbálj beletörődni, de tudatosítani, hogy ez egy másik kapcsolat, másik emberekkel, más helyzetekkel és vannak dolgok, amik úgy jók, ahogyan te látod és vannak, amik úgy jók, ahogyan ő látja.

Sok sikert!

2008. dec. 5. 07:04
 6/6 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Szerintem teljesen jogosan vagy "kiakadva". Én is ki lennék ahogy ismerem magam nem kicsit. Páromnak is van két gyereke 7,9 évesek. Mi most várjuk a közös bébit, nekem az első. szereti a gyerekeit 200 km-re laknak ritkán tudja látogatni , de egy szot sem szolt arrol h ők mit vettek meg mit hogy csináltak. Szerintem ez a normális és nem lehet arra fogni hogy ők is belöle vannak meg ilyenek. Szereti őket az ő gyerekei és ennyi. Ne hagyd magad. Minden jot kivánok nektek és a babátoknak :)

2008. dec. 5. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!