Lehetek terhes ha..?
Sziasztok!
Nemrég kezdtem nemi életet. Óvszerrel szoktam védekezni.
2 hónapja vannak terhességi tüneteim. Tesztet csináltam 3x is,mind negatív lett. Nődokinál voltam, csak egy hüvelyi uh-t csinált. A lelet negatív. De még mindig érzem a tüneteket.Tévedhetett az Uh?
17/L
Ha 2 hónapja vannak terhességi tüneteid, akkor legalább 12 hetesnek kellene lenned. Egy 12 hetes magzat akkora, hogy hasi ultrahangon is jól látszik, nem hogy hüvelyin.
Tessék, így kellett volna látszódnia. A terhességi tünetek nem egzakt tünetek, sőt az a meglátásom, hogy az ember be is tudja beszélni magának ha nagyon parázik, hogy terhes/ nagyon szeretné a babát. Szóval nyugodj meg, és védekezz rendesen óvszerrel, mást nem tehetsz. A saját életedet fogod így megnehezíteni.
Kedves 3. kommentelő.
Nem értem miért kell ennyire gorombán válaszolni. Tudod, engem anyukám nevel. 5 éves korom óta nincs apám. Anya mindig dolgozik ,több állásban. Így nem tudok vele beszélgetni, néha olyan mintha tabu dolog lenne. Az iskolában meg leszarják a témát.
Persze , elképzelhető hogy bebeszélem magamnak. Sajnos szorongós típus vagyok. Mikor orvosnál voltam akkor is az orvos úgy tett mintha semmi nem lenne. Elküldött hüvelyi UH-ra és kész, mást nem csinált .Közölte hogy nincs baj, semmi módot nem ajánlott, hogy segítsen. Sokan azt mondják hormonzavar, ilyenkor még fogamzásgátlót írnak. Én nem kaptam semmit, és nem tájékoztatott ,hogy mi javasolt .
Persze nyugodtan le lehet szidni mennyire tudatlan kis cafka vagyok. Feltettem egy kérdést az oldalra mint mindenki más , ezzel nyugtatva magam hogy tényleg nincs gond.Hatha járt e úgy valaki mint én.
Nekem sem magyarázta el ezt senki, soha nem foglalkozott senki ezzel a témával a családunkba. Egyedül nevelt anyum... Nincs testvérem stb sorolhatnám. Az iskolában sem volt erről szó. De már 15 évesen is rengeteg mindent tudtam a témáról, barátnőktől és főleg az internetről... Ha valami érdekelt vagy kételyeim voltak rögtön rákerestem a neten.
Számomra ez tényleg az emberi butaság ne továbbja, hogy orvosi megerősítés után és x mennyiségű negatív teszt után is ennyi idősen még nem tudod elhinni hogy nem vagy terhes.
Nem értem a logikát sem
Kiírod ide ezt a kérdést, és ha 3 ember azt írja neked hogy terhes vagy akkor mivan? Akkor mit csinálsz? Bemész az orvoshoz és rácsapsz az asztalra, hogy márpedig te terhes vagy és ők tévednek meg a gyakorin is megirták hogy terhes vagy? Vagy nem értem mi most itt a terv?
Ennél egyértelműbben nem tudják veled tudatni, hogy nincs baba a dologban.
16 évesen 3 hónapig nem menstruáltam. Én is azt hittem terhes vagyok. Rögtön hüvelyi uht csináltak és ezenkívül semmi mást mert ennyiből egyértelműen megtudták mondani, hogy nincs terhesség.
Nekem sem mondott senki semmit miért nem menstruálok.
Annyit böktek oda hogy lehet hormon bajom van, szedjek fogamzásgátlót majd az szerintük helyre hozza.
Hálistennek tényleg rendbe rakott a fogamzásgátló.
Irass te is pláne ha ennyire nem bízol az óvszerben....
Lehet a hormonjaid is helyre rakja a gondolkodásoddal együtt.
Elnézését ha sértő voltam de nevetséges...
28/N
A terhestünetek nagyon sokfélék lehetnek. Ha elmaradt a menzeszed, azzal egyértelműen orvosnak kell foglalkoznia, de hányinger, szédülés, hasi fájdalom és hasonlók simán lehetnek akár szorongásos tünetek is. Ha eleve tartasz attól, hogy terhes lettél, akkor ez amúgy is nagyon valószínű, és ezzel a nőgyógyász sem tud mit kezdeni (sőt nagyon képesítése, képessége sincs foglalkozni pszichés eredetű tünetekkel), a legtöbb, amit tenni tud, hogy elmondja, hogy biztosan nem vagy terhes.
A hormonzavarokat egyébként egyáltalán nem rakja rendbe a fogamzásgátló, az csak elnyomja a tüneteket. Pl. ha inzulinrezisztenciából eredően vannak valakinek vérzészavarai, akkor a fogamzásgátló hatására menetrendszerűen meg fog jönni a megvonásos vérzés, de az IR a legkevésbé sem jön helyre tőle, csak már érzékelhető tünetek nélkül fog dúlni a szervezetben. Úgyhogy hormonzavar esetén nem fog.gátló a megoldás, hanem részletes kivizsgálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!