Programozott császárom lesz. Nem nagy sokk ez a babának, hogy csak kiveszik minden előzmény nélkül?
Származhat valamilyen hátrányunk a progis császár miatt?
Ha nektek is volt , leírnátok a tapasztalataitokat.
Minden érdekel ezzel a témával kapcsolatban.
Köszönöm, a haskötöről hallotam már, de majd utánna nézek
mire, való és hogyan kell használni.
Hát hogy nagy sokk volt-e a lányomnak azt nem tudom és valószínüleg soha nem is fogja megmondani, de 9/10-es apgarral született, egész nyugis baba volt, azért hallottuk sírni is napjában többször is.
Ilyenkor a Ti egészségetek a fontos, a baba is átvészeli és Te is!
Sok sikert!
Én kislányom is program császáros... lett volna, ha nem indul meg egy nappal előbb kifelé. Persze így is császár lett, nem sokat fájogattam.
Nem hinném hogy károsodott volna a kis lelke. Mosolygós, keveset sír, egész pici korától átalussza az éjszakát. Mindenki szerint kiegyensúlyozott baba.
Ne félj, minden rendben lesz, a császár utáni felépülés sem vészes, csak erőt kell venni magadon, de a babáért úgyis összeszeded magad. Mindenféle jókat kívánok neked és a kis jövevénynek!:)
A babának így is, úgy is sokk a születés. A te biztonságos, meleg, ringatózó pocakodból kikerül egy idegen, 20 fokos neonfényes szobába, ahol máris kezelésbe veszik.Ne aggódj emiatt szerintem.Nagyon sok rémhír kering a császárról, de a fele nem igaz, az biztos.Nekem is esélyes a császár, de úgy vagyok vele, hogy nekem mindegy, csak épségben legyen kinnt.A normál szülésről is sok rosszat lehet hallani.Tanultunk fejlődésneurológiát a főiskolán, és egy oldalon keresztül csak a hüvelyi szülésnél elszenvedett traumákat tárgyaltuk.(elhúzódó/rohamos szülés, agyvérzés a babánál, oxigénhiány, idegfonat sérülés, fogó/ vákuum káros hatása stb)A barátnőm most szült.Félrebeszélt, őrjöngött.Nem akart tágulni, és 3-4 helyen repedt a hüvely, mikor a baba feje lezökkent.Bennt maradtak méhlepény darabok, altatni kellett, és 3 egység vért kellett utána kapnia.
Nézd a jó oldalát: nem fog deformálódni a feje
varrással együtt megszületik fél óra alatt
nem tud elakadni a szülőcsatornában
nem kap oxigénhiányt
manapság már pici a vágás, a hasizmokat sem vágják át
normál szülés után meg a gátmetszés hege fáj, tehát így is, úgy is van fájdalom az első napokban
jóval kevesebb a komplikáció lehetősége
És ami a legfontosabb: felejtsd el, hogy ennek a babára nézve milyen hatásai lehetnek.Ezek csak találgatások.Azért mert nem szülsz hagyományos úton, attól még ugyanolyan jó anya leszel.Nem ezen múlik!!!Nem is értem azokat a nőket, akik sírnak, ha megcsászározzák őket.Hőstettnek fogják fel, de mindenáron nem kell hősködni.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat és jókyvánságokat.
Nagyon érdekes dolgokat írtatok.
Nektek is minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!