Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Programozott császárom lesz....

Programozott császárom lesz. Nem nagy sokk ez a babának, hogy csak kiveszik minden előzmény nélkül?

Figyelt kérdés

Származhat valamilyen hátrányunk a progis császár miatt?

Ha nektek is volt , leírnátok a tapasztalataitokat.

Minden érdekel ezzel a témával kapcsolatban.

2010. aug. 17. 21:25
 1/9 anonim ***** válasza:
63%
A muszáj nagy úr. Gondolom, valami probléma lépett fel, ezért van szükség a császárra. Ilyenkor a baba és a te egészséged a legfontosabb és nem a szülés/születés módja. Tényleg sok tanulmány foglalkozik a császáros és s simán született babák szülés/születéskori élményeivel és érdekes dolgokat találtak. De ezeket a negatív dolgokat lehet kompenzálni pl. babamasszázzsal, sok alagutas játékkal, stb.
2010. aug. 17. 21:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Császármetszéssel szültem 3x,az én tapasztalataim...szerint a legfontosabb,hogy a babának"jó"legyen ...tehát epidurális vagy spinális érzéstelenítést kértem.Az orvos és a szülésznő megválasztása is nagyon fontos!Az első pár nap elég fáldalmas de ki lehet bírni...csak türelem.JAvaslom a haskötőt ezt beszerezheted a gyógysegéd eszköz boltokban.Kitartást és minden jót kívánok!
2010. aug. 17. 21:49
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, a haskötöről hallotam már, de majd utánna nézek

mire, való és hogyan kell használni.

2010. aug. 17. 22:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát hogy nagy sokk volt-e a lányomnak azt nem tudom és valószínüleg soha nem is fogja megmondani, de 9/10-es apgarral született, egész nyugis baba volt, azért hallottuk sírni is napjában többször is.

Ilyenkor a Ti egészségetek a fontos, a baba is átvészeli és Te is!

Sok sikert!

2010. aug. 17. 22:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, remélem az én kislányom is nyugis baba lesz.
2010. aug. 17. 22:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Én kislányom is program császáros... lett volna, ha nem indul meg egy nappal előbb kifelé. Persze így is császár lett, nem sokat fájogattam.

Nem hinném hogy károsodott volna a kis lelke. Mosolygós, keveset sír, egész pici korától átalussza az éjszakát. Mindenki szerint kiegyensúlyozott baba.

Ne félj, minden rendben lesz, a császár utáni felépülés sem vészes, csak erőt kell venni magadon, de a babáért úgyis összeszeded magad. Mindenféle jókat kívánok neked és a kis jövevénynek!:)

2010. aug. 17. 23:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondták a kórházban,hogy jó azért ha egy kicsit vajúdik a kismama a baba szempontjából is,meg a méh miatt is,mert ilyenkor kissé elvékonyodik a méh fala,és nem lesz annyira vérzékeny,gondolom könnyebb megnyitni,átvágni.Igaz,az én szülésem nem programozott volt,de azonnali császár,mivel két babám volt.1 órácskát vajúdtam,ez így jó is volt,teljesítettük a normát:)De a te programozott császárodnak biztosan jó oka van,így mérlegelned kell h melyiket tartod fontosabb szempontnak,azt h sokk -e a babádnak ,vagy h kiiktassanak minden rizikófaktort,komplikációt ami a károtokat veszélyeztetheti egy másféle szülés során.Gondolom ez nem kérdés.Hogy a kérdésedre válaszoljak,sokk a babának,de mindenfajta szülés az nekik,ennél a hirtelenség okozza,a sima szülésnél pedig az,h azért ő is megszenvedi azt a pár órát míg végigpréselődik a szülőcsatornán,elfárad benne.Az előbbi még mindig jobb.
2010. aug. 17. 23:11
 8/9 anonim ***** válasza:
68%

A babának így is, úgy is sokk a születés. A te biztonságos, meleg, ringatózó pocakodból kikerül egy idegen, 20 fokos neonfényes szobába, ahol máris kezelésbe veszik.Ne aggódj emiatt szerintem.Nagyon sok rémhír kering a császárról, de a fele nem igaz, az biztos.Nekem is esélyes a császár, de úgy vagyok vele, hogy nekem mindegy, csak épségben legyen kinnt.A normál szülésről is sok rosszat lehet hallani.Tanultunk fejlődésneurológiát a főiskolán, és egy oldalon keresztül csak a hüvelyi szülésnél elszenvedett traumákat tárgyaltuk.(elhúzódó/rohamos szülés, agyvérzés a babánál, oxigénhiány, idegfonat sérülés, fogó/ vákuum káros hatása stb)A barátnőm most szült.Félrebeszélt, őrjöngött.Nem akart tágulni, és 3-4 helyen repedt a hüvely, mikor a baba feje lezökkent.Bennt maradtak méhlepény darabok, altatni kellett, és 3 egység vért kellett utána kapnia.

Nézd a jó oldalát: nem fog deformálódni a feje

varrással együtt megszületik fél óra alatt

nem tud elakadni a szülőcsatornában

nem kap oxigénhiányt

manapság már pici a vágás, a hasizmokat sem vágják át

normál szülés után meg a gátmetszés hege fáj, tehát így is, úgy is van fájdalom az első napokban

jóval kevesebb a komplikáció lehetősége

És ami a legfontosabb: felejtsd el, hogy ennek a babára nézve milyen hatásai lehetnek.Ezek csak találgatások.Azért mert nem szülsz hagyományos úton, attól még ugyanolyan jó anya leszel.Nem ezen múlik!!!Nem is értem azokat a nőket, akik sírnak, ha megcsászározzák őket.Hőstettnek fogják fel, de mindenáron nem kell hősködni.

2010. aug. 18. 07:15
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat és jókyvánságokat.

Nagyon érdekes dolgokat írtatok.

Nektek is minden jót.

2010. aug. 18. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!