Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bevállalnátok így a babát?

Bevállalnátok így a babát?

Figyelt kérdés

16 év együttélés,8 év házasság és egy 10 éves gyermek után elbizonytalanodtam. A férjem 1 hónapja betege lett annak,h elköltözik. Velünk együtt tervez,csak én nem vagyok rá vevő. Fejébe vette,hogy eladja a közös vállalkozásunkat és vesz egy tanyát,mert elege van a stresszes életből,hajtásból és önellátó akar lenni. Megértem,részben. De én nem akarok költözni. Így is vidéken élünk. Mondtam,hogy nekem így jó,nem akarok menni. Aztmondta szeret,de ő akkor is megy,legfeljebb mi majd maradunk a házunkba és mindennap találkozunk...

Kiborultam. 3 napja lett pozitív a terhességi tesztem. Nem tudja még,mivel volt már 4 vetélésem,nem akarok szólni neki,amíg az orvos nem mondja,hogy minden rendben.

Ha most vállalom a babát,itt maradok munka és minden nélkül,főleg ha eladja a vállalkozást. Fele illetne,de én szeretem a férjem és nem opció a válás :( annyira hihetetlen,hogy 36 évesen ide sodor az élet. Nem tudom mennyire hóbort ez nála,mert minden évben legalább 2x felhozta a tanya témát,de most 1 hónapja mindennap,tehát úgy néz ki,hogy komolyan gondolja. Úgy érzem cserben hagy. Talán neki már minden mindegy...

2021. febr. 21. 13:07
1 2 3
 11/29 Homokszem1234 ***** válasza:
100%
Szerintem az internet egyáltalán nem elhanyagolható szempont (sajnos) a mai világban, pláne itt ez a vírus is tehát ha például visszahozzák az általános iskolákban az online oktatást akkor azt másképp sehogy sem lehet,és amúgy is ha most 10 évesen nem is 3-5 év múlva a nagyobbik gyereknek ez tényleg nem lenne jó. És igen ha sárban nem lehet elindulni az is egy nagy gond mert hogy iskolába kell mennie a gyereknek és nem jó neki ha sokat hiányzik pláne azzal az indokkal hogy sár volt. Emellett mi van ha teszem azt rendben van a kicsi és még a születése előtt költöztök és pont úgy alakul hogy nem jutsz el emiatt a kórházba? Vagy ha beteg lesz a gyerek? És a 10 évesnek se lenne jó sem az ingázás, se az ha iskolát kell váltania. Szóval mi lenne ha beszélnél a férjeddel hogy várjatok pár évet ezzel?Mondjuk mire a 10 éves gimibe megy addig talán lecseng a járvány is és a picinek is jó lenne az a környezet a nagyobbnak meg lenne lehetősége a kollégiumra is akár akkor már. Én semmi pénzért nem vállalnék ilyet terhesen vagy egy újszülöttel, már csak azért is mert egy picibaba az tényleg 0/24 figyelmet igényel, és gondolom a férjed nem akarja egyedül vinni a gazdaságot.Esetleg egy másik megoldás ha vesztek mondjuk egy nyaralót aztán hétvégente lemehettek oda pihenni meg kiszakadni a stresszből bár ez tényleg csak egy gyenge ötlet
2021. febr. 21. 16:44
 12/29 A kérdező kommentje:

Felajánlottam,hogy vegyen tanyát,ok,de vegyen a spórolt pénzből,tartson állatokat,nézze meg egyáltalán tetszene-e neki. Tul sok "Vademberek Ben Fogelal"-t néz a Spektrumot szerintem. Jarjon ki,ápolgassa,de lakjon velünk,viszem a céget. De nem,hallani sem akar róla,mert hat oda kell a napemelem,rendbe kell szedni,tehát kell a kamionok ára is:(

Lehet,hogy még ma megmutatom neki a tesztet,hátha tisztábban fogok én is és ő is látni. Igazatok van a nettel,erre nem gondoltam.

2021. febr. 21. 16:49
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha elege van a kamionozásból, akkor váltson munkahelyet.

Egyébként írod hogy már egyeztet, szerintem megy tanyára. Kérdezd meg tőle hogy 0 pénzzel a gyerektartást hogy tervezi fizetni?

2021. febr. 21. 16:50
 14/29 A kérdező kommentje:
Nem akartam ennyire letámadni,attól függetlenül,hogy jogos a kérdés. Vele akartam megöregedni,ha itt hagy,lehet még el is válok. Mert ha már külön élünk,olyan mintha nem is lennénk 1 pár.
2021. febr. 21. 16:53
 15/29 A kérdező kommentje:
Olyan mintha kikattant volna,még ha rossz is ezt így leírni róla. Aztmondta míg él támogat minket és ne féljek. Ha maradunk ha nem. Nyílván most jobban félek,így,hogy várandós vagyok. Egyébként neki most maga a világgal van baja,nem fog munkahelyet váltani,teljesen önellátó akar lenni.
2021. febr. 21. 16:55
 16/29 A kérdező kommentje:
Végszükség esetén beleszólhatnék,mert a cég közös. De ha tönkrevágom az álmat? De így meg a csalad megy tönkre. Szörnyű ez most.
2021. febr. 21. 16:56
 17/29 anonim ***** válasza:
83%

Kompromisszumot kell kötni neki is ha veletek akar lenni.

Ne adja el a céget, de vegyetek egy tanyát, legyen internet és kicsit később legyen napelem. Legyen rendesen kiépített út ha sár lenne.

Az a baj minden hidat felégetne maga mögött a cége eladásával.

2021. febr. 21. 16:58
 18/29 A kérdező kommentje:

Igen 17-es így pontosan jó lenne.

Egyébként ő nem vezet,de ettől függetlenül eszi az ideget,vannak akik tartoznak a cégnek,sűrűn ellenőrizgetnek stb stb. Ezzel eszi az ideget,amit mint fent írtam,megértek. De egyenlőre a céggel van lehetőség arra,hogy fokozatosan megteremtse az álmait.

2021. febr. 21. 17:02
 19/29 Homokszem1234 ***** válasza:
63%
Szia! 11-es vagyok mit szólnátok ahhoz, ha nem tanyát vennétek hanem mondjuk egy kisebb városba falura vagy esetleg a kertvárosba költöznétek a közelben a céget nem adnátok el, viszont ott lehetne tartani pár tyúkot, nyulat, kecskét, kutyát, macskát meg termeszthetne pár zöldséget.Csak így kicsiben el lehet kezdeni tapasztalatot gyűjteni így könnyebb lenne eldönteni egyáltalán az hogy megy e ez az egész aztán később ha tényleg minden helyzet csillapodik akkor visszatérni a tanya témára
2021. febr. 21. 18:00
 20/29 A kérdező kommentje:

De hát falun lakunk ígyis:(

Ezért IS fura az egész! Ráadásul körbe van zárva az udvarunk,egyik oldalról sem látnak be a ház udvarába,teljesen el vagyunk mar szeparálva. Ő akart zárt kerítést is,az nem is zavart. De nem elég,ő teljesen ki akar innen vonulni,hogy emberrel se találkozzon.

2021. febr. 21. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!