Baj, hogy a hátamon fekszem? Az oldalamon nem tudok, mert a picibabámnak nem tetszik, egyfolytában mocorog bármelyik felemre fekszem.29 hetes.
Szeintem viszont nem tesz jót, sem neked, sem a babának.
Legalábbis én ezt magamon tapasztaltam, ha a hátamon fekszem, egy idő után elkezdek szédülni. A babával kapcsolatban pedig olvastam, hogy a súlya elszorít olyan fontos ereket, aminek következtében nem jut elég oxigénhez.
Nem mindenkit zavar a hátonfekvés, nem mindenki szédül tőle. Ha a baba nem jutna elég oxigénhez, akkor úgyis jelezné valamilyen formában, és akkor el tud fordulni a kismama.
Én mindenhol azt olvasom, hogy a kismama aludjon a bal oldalán, mert akkor a legjobb a baba ellátása, viszont az én babám nem szereti, én kizárólag jobb oldalon tudok aludni.
Amíg a mamának kényelmes a hátonfekvés, addig a babának nem lehet semmi baja!
Ez nehéz kérdés, mert ha érzed, hogy rugdal a baba, nem tudhatjuk ugye, hogy csak helyezkedik, vagy tényleg nem tetszik neki az a fekvési helyzet. Korábban ha a hátamra feküdtem, egyből össze-vissza bokszolt, ezért inkább nem erőltettem. Most már nem tiltakozik, viszont egy idő után nem kapok levegőt háton. Így elfordulok oldalra, de akkor is van hogy nagyon kapálózik. Ilyenkor átfordulok. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én képtelen vagyok rájönni, hogy neki mi a jó.
szintén 29 hetes
Szia!
Tényleg úgy aludj csak, ahogy jól esik, szóval nyugodtan, az orvos is mondta nekem. Egyébként ugyanúgy vagyok, mint te, csak háton megy, és egyik oldalon sem.
Boldog babavárást!
34 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!