Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 21/2 hetes terhesen voltam...

21/2 hetes terhesen voltam nagy UH-n, ahol ilyen értékeim lettek (lent). Az orvosom konzultálni szeretne egy másik orvossal az értékek végett. Van okom aggyódni ? Volt ilyen valakinek?

Figyelt kérdés

Az értékek a következők :

BPD: 4,34 = 19/1

HC: 18,25 = 20/4

AC: 15,44 = 20/4

FL: 3,45 = 20/6

A doktornak a BPD érték nem tetszett, azt mondta, hogy el van maradva a többitől és hogy ő ilyet még nem látott, és hogy szeretne konzultálni erről a kolegájával és fogok kapni időpontot nála is vizsgálatra. Mutatta az ultrahangon, hogy a babának ilyen kis hosszukás feje van. Rettesen aggódom, a vizsgálat óta már normálisan létezni sem tudok annyira félek. Egyébként a többi dologra azt mondta, hogy minden rendben, szive, gyomra, agya, veséi, keringése mind rendben van. A másik amire még felhivta a figyelmem, hogy a magzatviz határnál van.

Volt valakinek ilyen probléma terhesség alatt ? Hogy végződött? Születhet még normális babánk ?

köszönöm a válaszokat

2021. febr. 18. 15:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia! Az orvosi résszel nem tudok segíteni, de gondoltam, megsztom a saját történetemet, hátha megnyugtat. Nekem 32 hetes terhesen kezdték el mondogatni, hogy túl rövid a baba comb és felkarcsontja. Ultrahangról ultrahangra küldtek, miközben mondogatták, hogy ez lehet azért mert én is kis termetű vagyok, de lehet akár nagyobb probléma is a háttérben (azt nem mndták meg, mi). Azt is mondták viszont, hogy mivel ennyire későn vették észre/alakult ki ez a jelenség, ezért addig nem is lehet kivizsgálni, míg meg nem születik. Hát így alakult, hogy terhességem végét idegeskedéssel tölthettem...

Aztán megszületett a baba, ki is ment a fejemből a dolog, míg haza nem mentünk a kórházból és a férjem tüzetesen végig nem olvasta a zárójelntést, amiben egy fél mondatban leírta a gyermekorvos, hogy az ultrahangon látott eltéréseket ő nem tapasztalta. Sok hűhó semmiért tipikus esete...

Simán lehet hogy nálad is valami ilyen lesz. Nem minden baba egyforma, lehet hogy ő simán csak kisfejű baba lesz és kész.

2021. febr. 18. 17:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Nálam nagyobb eltérések is voltak, egy elég neves genetikus professzorhoz járok. Azt mondta a kisagya napra pontosan megfelel, a többi érték teljesen genetika. Ha apuka 167cm magas, akkor mit várjunk szegénytől? Ha nekem kisebb a fejem, akkor ő ezt miért ne örökölhetné?
2021. febr. 18. 18:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Remélem tényleg nincs semmi komoly baja csak simán hosszúkás feje lesz mint az apjának, és a legközelebbi vizsgálaton minden rendben lesz. Probálom bebeszélni magamnak, hogy a doktornő csak azért konzultál más doktorral, mert nem biztos magában és nem azért mert beteg a picur.
2021. febr. 18. 20:02
 4/4 anonim ***** válasza:
inkább nézze meg 10 doki és ne legyen semmi, mint 1 bizonytalan és ne merjen második harmadik véleményt kérni. reméljük semmi gond nem lesz😊
2021. febr. 18. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!