21/2 hetes terhesen voltam nagy UH-n, ahol ilyen értékeim lettek (lent). Az orvosom konzultálni szeretne egy másik orvossal az értékek végett. Van okom aggyódni ? Volt ilyen valakinek?
Az értékek a következők :
BPD: 4,34 = 19/1
HC: 18,25 = 20/4
AC: 15,44 = 20/4
FL: 3,45 = 20/6
A doktornak a BPD érték nem tetszett, azt mondta, hogy el van maradva a többitől és hogy ő ilyet még nem látott, és hogy szeretne konzultálni erről a kolegájával és fogok kapni időpontot nála is vizsgálatra. Mutatta az ultrahangon, hogy a babának ilyen kis hosszukás feje van. Rettesen aggódom, a vizsgálat óta már normálisan létezni sem tudok annyira félek. Egyébként a többi dologra azt mondta, hogy minden rendben, szive, gyomra, agya, veséi, keringése mind rendben van. A másik amire még felhivta a figyelmem, hogy a magzatviz határnál van.
Volt valakinek ilyen probléma terhesség alatt ? Hogy végződött? Születhet még normális babánk ?
köszönöm a válaszokat
Szia! Az orvosi résszel nem tudok segíteni, de gondoltam, megsztom a saját történetemet, hátha megnyugtat. Nekem 32 hetes terhesen kezdték el mondogatni, hogy túl rövid a baba comb és felkarcsontja. Ultrahangról ultrahangra küldtek, miközben mondogatták, hogy ez lehet azért mert én is kis termetű vagyok, de lehet akár nagyobb probléma is a háttérben (azt nem mndták meg, mi). Azt is mondták viszont, hogy mivel ennyire későn vették észre/alakult ki ez a jelenség, ezért addig nem is lehet kivizsgálni, míg meg nem születik. Hát így alakult, hogy terhességem végét idegeskedéssel tölthettem...
Aztán megszületett a baba, ki is ment a fejemből a dolog, míg haza nem mentünk a kórházból és a férjem tüzetesen végig nem olvasta a zárójelntést, amiben egy fél mondatban leírta a gyermekorvos, hogy az ultrahangon látott eltéréseket ő nem tapasztalta. Sok hűhó semmiért tipikus esete...
Simán lehet hogy nálad is valami ilyen lesz. Nem minden baba egyforma, lehet hogy ő simán csak kisfejű baba lesz és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!