Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 36 hetes babás vagyok. A...

36 hetes babás vagyok. A legutóbbi mért bdp méret 92mm. Nem számít ez túl nagynak?

Figyelt kérdés
2008. dec. 2. 17:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Persze. Végül is nem olyan szörnyű, a fájásokhoz képest semmi, és igazából csak az első nap rossz. Engem délután fél3-kor császároztak, előtte leborotváltak, kaptam katétert-ami igazábol ijesztő, de korántsem fájdalmas. A babát kivették 10 perc alatt, engem még kb fél órát stoppoltak. Utána őrzőbe kerültem, 24 órára. Igazán akkor nagyon fájt a seb, de ha nem mozdultam, egész elviselhető volt. 12 óra után már kikeltettek az ágyból, na az se volt leányálom, de így sokkal jobb volt utána. Reggel már egyedül mentem mosakodni. Kivették a katétert, kitettek az osztályra, délután már kint ültem a látogatókkal. Nekem 7 nap után szedte ki a varratokat a doki. 2 hete szültem, mára már egyáltalán nem fáj.
2008. dec. 2. 18:02
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyenlőre csak reménykedem azért. Igazából a természetes út közelebb áll hozzám, mert maga a szülés folyamata viszont mérhetetlenül érdekel. Attól, hogy fáj a vajúdás alatt, egyáltalán nem félek. Sőt, a szüléstől sem. Édesanyámat kellett műteni, kivették mindkét petefészkét, meg mindent onnan. A vágás helye azzal a sok kapocssal, meg minden. És láttam rajta, hogy fáj. Ezt szeretném elkerülni.
2008. dec. 2. 18:05
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 1 sima szülésem volt,és két császárom.

Csak azt tudom mondani,hogy teljesen igazad van,ha természetes úton szeretnél szülni.Én is így szerettem volna mind a 3-at.A sima szülésem életem legszebb élménye.Az első császárom egy horror.Iszonyatos fájdalmakra ébredtem,a 20 órás vajúdás érzéstelenítő nélkül semmi volt hozzá képest.Több mint egy év alatt sem sikerült teljesen felépülnöm.És egyetlen orvos nem tudta megmondani,miért vagyok annyira rosszul.Szövődmények,amikre sokkal nagyobb az esély császár esetén,mint normál szülésnél,amiről tudjuk,hogy a legjobb a babának is,és szerintem ez a legfontosabb,és a mamának is.

A második császárom mondhatom,hogy meg se kottyant,ahogy előttem is írták teljesen jól voltam utána,össze sem hasonlítható a kettő,és az orvos nem tud rá magyarázatot.Csakhogy ez nem kiszámítható.

Én azt javaslom,ahogy Te is gondolod,hogy törekedj a természetes szülésre.Én nagyon sajnálom,hogy nekem 2x sem sikerült.Szerintem a császárra az egyetlen ok,ha a baba,vagy a mama egészségét életét kell menteni.Semmi más nem elfogadható ok erre.Na most biztosan sokan felháborodnak ezen,de akkor is így van.A császár egy műtét,a szülés pedig egy csoda,életre szóló élmény marad.

Minden jót kívánok neked,könnyű és természetes szülést,üdv.

2008. dec. 3. 09:56
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :D Megpróbálok potimista lenni, és a legjobbakat remélni. :)
2008. dec. 4. 18:59
 15/15 A kérdező kommentje:
És megtanulok írni. :D:D:D Optimista!!!!
2008. dec. 4. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!