Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nappali egyetem mellett...

Nappali egyetem mellett terhesség, kisgyerek?

Figyelt kérdés

Egy viszonylag nehezebb szakra járok, a felén vagyok túl. (Nincs nálunk levelező.)

Mi a véleményetek, akik hasonló cipőben voltak, hogy élték meg?

Terhesen meddig tudtak még bejárni egyetemre? (Tudom, hogy van online oktatás most, de egyrészt nem sokáig, másrészt minket nem nagyon érint, mert sok a gyakorlat)

Másrészt mennyire voltak rugalmasak a bölcsiben? Mindennap kellett vinni a gyereket, vagy volt, hogy otthon lehetett maradni? Fontos, hogy minden nap ugyanakkor hozzam el? Gondolok arra, hogyha aznap kevesebb órám van, akkor hamarabb érte mehetek-e, ilyesmik. Mennyire nehéz kisgyermek mellett tanulni?

Eleinte arra gondoltam, hogy egy évet mindenképpen halasztok, addig otthon maradok a kicsivel. De nem tudom, 2 évet egyben nem lehet halasztani, csak méltányosságival.

Minden meglátásnak nagyon örülök.

2021. jan. 28. 18:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Rajtad múlik, hogy meddig bírsz bejárni. Én nem suliba, hanem dolgozni mentem minden nap távolsági busz + metró kombóval, addig, amíg jól esett. Gyakorlatilag semmi terhességi tünetem nem volt, nem akadályozott semmiben, így végig dolgoztam. Hétfőn még bementem az irodába, szerdán született a pici. Így is egy héttel túlhordtam.

De ez egyéni, lehet, hogy hónapokig hányni fogsz, úgy nyilván nem tudsz suliba menni.

Ezt a részt nem igazán lehet előre eltervezni.

A másik a bölcsi téma. Olyan nincs, higy akkor hozod el, amikor akarod. Vagy elhozod ebéd után vagy délután a délutáni alvás után. Az, hogy 3 vagy 4-re mész délután, mindegy. De csak úgy, random időkben nem lehet elhozni.

Az is kérdéses, hogy egyáltalán kapsz-e bölcsis helyet.

Az nem opció, hogy valamelyik nagyszülő megy gyedre? Akkor tudna vigyázni a picire, amíg tanulsz.

2021. jan. 28. 19:05
 2/7 anonim ***** válasza:
36%
Mennyi idős vagy? Mióta vagytok együtt? Eltudjatok tartani a picit? Milyen szak? Ha meg nem vagy terhes én várnék míg nem végzek, azért nem könnyű egy baba mellett tanulni, lehet hasfajos lesz és nem lesz egy nyugodt órád se, de lehet nyugodt eszik alszik babád lesz. Terhes vagy már?
2021. jan. 28. 19:06
 3/7 anonim ***** válasza:
23%
Miért kellene kettőt halasztani, ha 1 évesen adnád bölcsibe?
2021. jan. 28. 20:38
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
Osztatlan tanárin vagyok, most van a 6.félévem és 33 hetes vagyok. Simán csináltam terhesen a vizsgaidőszakot és a következő félévre is bejelentkeztem. Én beszéltem minden oktatómmal és engedték online megkezdeni a félévet anno, direkt engem bekapcsoltak kamerán a csoportba.
2021. jan. 29. 00:39
 5/7 anonim ***** válasza:
62%

Utolsó vagyok.

Szóval én nem hagyom félbe a tanulmányaimat. Most mindenképp online leszünk, ez kedvez nekem. A vizsgaidőszakban majd hazamegyek a családomhoz vagy otthon marad a férjem, így a vizsgák alatt (1-2 óra) meg lesz oldva a felügyelet.

Ha szeptembertől jelenléti oktatás lesz, akkor egyedi tanrendet fogok kérelmezni, amit méltányossági alapon valószínűleg meg is kapok. Így nem kell bejárnom órákra és a vizsgákat a szorgalmi időszak alatt is letehetem. Ha ez nem működőképes, akkor arra az egy félévre passziváltatok.

Utána továbbra is én az egyedi tanrendet preferálnám, de ha nagyon muszáj, akkor bölcsi lesz a vége.

2 munkahely mellett is csináltam az egyetemet, nem hiszem, hogy ez kifogna rajtam. Ha mégis, akkor sem a világ vége a dolog. Nem szerettem volna a húszas éveim végére hagyni a babát, tekintve, hogy többet is szeretnénk.

2021. jan. 29. 00:54
 6/7 A kérdező kommentje:

Aha, köszönöm 4-5.

Nálunk az egyedi tanrend csak az előadások alól ment fel, a gyakorlatok, szemináriumok stb-k alól nem, szóval úgy azért nem az ugazi, mert ha már reggel 8-ra bemegyek gyakorlatra, akkor a 11-s előadást is meghallgatom, mielőtt elmegyek 13-kor a kövi gyakorlatra. Meg nálunk nincsenek kereszt félévek, szóval legalább 2 félévet kell egymás után passziválnom.

2021. jan. 29. 09:30
 7/7 anonim ***** válasza:
58%

Szülés előtt 5 nappal még jártam gyakorlatokra. Pont a szemeszter vegen szültem.

9 hónapos volt, amikor visszamentem, de nekem mar csak heti egy gyakorlatom maradt addigra.

Tanulni kb. lehetetlen volt nekem.

Halaszthatsz ket evet ilyen okbol egyebkent, viszont annyira ki fogsz esni a tanulasbol akkor, hogy gyakorlatilag ujra kell tanulnod mindent.

Nalunk tervezett baba volt, mert mar idosebb voltam, de igazabol borzaszto nappalora jarni baba mellett. Nekem meg a heti egy gyakorlattol es lelkiismeret-furdalasom volt, pedig mindig apa, nagynenei vagy nagyszülő vigyázott ra.

2021. febr. 19. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!