Nappali egyetem mellett terhesség, kisgyerek?
Egy viszonylag nehezebb szakra járok, a felén vagyok túl. (Nincs nálunk levelező.)
Mi a véleményetek, akik hasonló cipőben voltak, hogy élték meg?
Terhesen meddig tudtak még bejárni egyetemre? (Tudom, hogy van online oktatás most, de egyrészt nem sokáig, másrészt minket nem nagyon érint, mert sok a gyakorlat)
Másrészt mennyire voltak rugalmasak a bölcsiben? Mindennap kellett vinni a gyereket, vagy volt, hogy otthon lehetett maradni? Fontos, hogy minden nap ugyanakkor hozzam el? Gondolok arra, hogyha aznap kevesebb órám van, akkor hamarabb érte mehetek-e, ilyesmik. Mennyire nehéz kisgyermek mellett tanulni?
Eleinte arra gondoltam, hogy egy évet mindenképpen halasztok, addig otthon maradok a kicsivel. De nem tudom, 2 évet egyben nem lehet halasztani, csak méltányosságival.
Minden meglátásnak nagyon örülök.
Rajtad múlik, hogy meddig bírsz bejárni. Én nem suliba, hanem dolgozni mentem minden nap távolsági busz + metró kombóval, addig, amíg jól esett. Gyakorlatilag semmi terhességi tünetem nem volt, nem akadályozott semmiben, így végig dolgoztam. Hétfőn még bementem az irodába, szerdán született a pici. Így is egy héttel túlhordtam.
De ez egyéni, lehet, hogy hónapokig hányni fogsz, úgy nyilván nem tudsz suliba menni.
Ezt a részt nem igazán lehet előre eltervezni.
A másik a bölcsi téma. Olyan nincs, higy akkor hozod el, amikor akarod. Vagy elhozod ebéd után vagy délután a délutáni alvás után. Az, hogy 3 vagy 4-re mész délután, mindegy. De csak úgy, random időkben nem lehet elhozni.
Az is kérdéses, hogy egyáltalán kapsz-e bölcsis helyet.
Az nem opció, hogy valamelyik nagyszülő megy gyedre? Akkor tudna vigyázni a picire, amíg tanulsz.
Utolsó vagyok.
Szóval én nem hagyom félbe a tanulmányaimat. Most mindenképp online leszünk, ez kedvez nekem. A vizsgaidőszakban majd hazamegyek a családomhoz vagy otthon marad a férjem, így a vizsgák alatt (1-2 óra) meg lesz oldva a felügyelet.
Ha szeptembertől jelenléti oktatás lesz, akkor egyedi tanrendet fogok kérelmezni, amit méltányossági alapon valószínűleg meg is kapok. Így nem kell bejárnom órákra és a vizsgákat a szorgalmi időszak alatt is letehetem. Ha ez nem működőképes, akkor arra az egy félévre passziváltatok.
Utána továbbra is én az egyedi tanrendet preferálnám, de ha nagyon muszáj, akkor bölcsi lesz a vége.
2 munkahely mellett is csináltam az egyetemet, nem hiszem, hogy ez kifogna rajtam. Ha mégis, akkor sem a világ vége a dolog. Nem szerettem volna a húszas éveim végére hagyni a babát, tekintve, hogy többet is szeretnénk.
Aha, köszönöm 4-5.
Nálunk az egyedi tanrend csak az előadások alól ment fel, a gyakorlatok, szemináriumok stb-k alól nem, szóval úgy azért nem az ugazi, mert ha már reggel 8-ra bemegyek gyakorlatra, akkor a 11-s előadást is meghallgatom, mielőtt elmegyek 13-kor a kövi gyakorlatra. Meg nálunk nincsenek kereszt félévek, szóval legalább 2 félévet kell egymás után passziválnom.
Szülés előtt 5 nappal még jártam gyakorlatokra. Pont a szemeszter vegen szültem.
9 hónapos volt, amikor visszamentem, de nekem mar csak heti egy gyakorlatom maradt addigra.
Tanulni kb. lehetetlen volt nekem.
Halaszthatsz ket evet ilyen okbol egyebkent, viszont annyira ki fogsz esni a tanulasbol akkor, hogy gyakorlatilag ujra kell tanulnod mindent.
Nalunk tervezett baba volt, mert mar idosebb voltam, de igazabol borzaszto nappalora jarni baba mellett. Nekem meg a heti egy gyakorlattol es lelkiismeret-furdalasom volt, pedig mindig apa, nagynenei vagy nagyszülő vigyázott ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!