6 hetes terhes vagyok, nem érzem rosszul magam. Reggel kívánom a kávét, napi 5-6-szál cigarettát elszívok. Jobban ártok a babának, ha kívánom és nem dohányzom?
Sziasztok!
Szerintem mindenkinek a saját felelősságe az, hogy leteszi a cigit vagy sem (tudatában annak, hogy babát vár. Én is dohányoztam, nem sokat napi 5-8 szálat, de én is letettem, bevallom nagyon hiányzik, de fontosabb a baba mint az hiányérzetem. De az is igaz, hogy nagyon sokan dohányoznak a terhesség alatt, és hát persze , hogy nem tesz jót ez 100%, de én a nagyon nagy dohányosokat is megértem akik csak csökkentik az adagot. És persze ne veszélyesztessük babánk egészségét, de úgy komplexen a világban annyi minden van ami SZERINTEM legalább annyira káros mint pár szál cigit. De tényleg annyi mérget viszünk be a szervezetbe, hogy azt fel sem tudjuk fogni. Szóval, az én véleményem az, hogy ha valaki le tudja tenni azt tegye le, akinek meg kell a napi 1-2 szál az meg tegye azt. (még orvosoktól is hallottam, jobb mintha elvonási tünetei lennének a kismamának). De csak SAJÁT VÉLEMÉNY. Nem kell vele egyet érteni.
Ezt a netrol masoltam ki neked :
Dohányzás és terhesség
Magyarországon a várandós anyák 16%-a
dohányzik!
Placenta tömege csökken – hipoxia
Kisebb súlyú magzat születik, koraszülés
spontán vetélés következik be
Születési rendellenességek (nyúlajak,
farkastorok, szív fejlődési rendell., Down sz)
Hirtelen csecsemőhalál szindróma
Ezutan dontsd el te hogy mi arthat jobban a babadnak ha dohanyzol vagy ha kivanod. Valoban nem minden dohanyzo kismamanak a magzataval tortennek meg ezek de nem hiszem hogy erdemes kockaztatni. Sok egezseget minkettotoknek!
Szia Kedves Kérdező!
Az előttem hozzászólónak üzenem, jobban nézzen körül és ne a neten már bocsi mert a down szindróma, a nyúlszáj és hasonló genetikai betegségek nem a dohányzástól vannak!!!!
A dohányzástól a koraszülés esélyét növeled, illetve a méhlepény időelőtti elöregedését!
Nem egészséges sőt nagyon gusztustalan ha a dohányzol terhesség alatt...de ez mindenkinek a szive joga és azért mert ráijesztünk valakire még nem fogja letenni a bagót!
De ezt jobb ha tudod hogy a dohányzás nem okozója a GENETIKAI BETEGSÉGEKNEK!!!!!!!!!!!!!!!
Szia!
Nézdd meg ezt.
Ja, és ne halgass senkire, mindenki azt gondol, amit akar, még te is!!!
Az, hogy egy egyesek ennyire lenézik, a saját lelki szegénységüket bizonyítja. Kétlem, hogy nekik ne lennének apró titkaik...Könnyű másokat vádolni!
Én nem dohányzom, kávét sem iszom,mégis azt kell mondjam mindennek megvan a maga kockázata. A cigaretta csak egy a sok közül, mégis ezt ellenzik legtöbben. Hogy miért? Valamit mindig mondani kell, és ha nem tudunk pontos okokat, elővesszük a nikotint... Pedig nem ez az egyetlen káros tényező egy terhes anya életében.
A nikotin káros, mert szűkiti az ereket, nem jut elég vér a magzathoz. Míg a kávé tágítja az ereket, ezért nem ajánlott...
Rengeteg olyan egészséges terhességről hallottam, ahol az anya dohányzott, és a baba is egészséges. Ugyanakkor hallottam már sok olyan terhességről, ahol a nikotin nem volt jelen, mégis jelentkeztek azok a helyzetek, amiket elvileg a nikotin hatásának tudunk be...
Szóval...Te döntesz!
Minden jót!
Szia! Látom kapsz hideget-meleget. De tényleg utána kell nézni, én azt olvastam, hogy még az is káros, ha melletted bagóznak. És gondolom azt tudod, hogy a baba az első időben fejlődik a legtöbbet, akkor kell rá a legjobban vigyázni.
Tedd le a cigit, és legyetek boldogok egészségesen!
A cigiről sürgősen mondj le!
Én azonnal leraktam ahogy megtudtam terhes vagyok,nem is gondolkodtam rajta.Ha nem is örökre akkor ezt a 9 hónapot bírd ki.Számtalan cikket elolvashatsz arról mit okozhat a terhesség alatti dohányzás.Megéri ez neked?Nem hiszem.Gondold végig és dönts.A gyermeked élete a te kezedben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!