Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért ijesztegetik egymást a...

Miért ijesztegetik egymást a kismamák?

Figyelt kérdés

A múlt héten jártam a dokimnál,beszélgettünk mindenfélékről...többek között a fent feltett kérdésről is szó esett.Beszéltem a félelmeimről,kétségekről...és a beszélgetés végén megjegyezte,hogy a kismamák "szeretik" egymást ijesztgetni és ne szorongjak feleslegesen...

Gyakran látogatom ezt az oldalt és igen,arra jöttem rá,hogy valóban vannak esetek,amikor egy témában nem túl jártas kismama akarva-akaratlanul akkora butaságot ír,hogy csak nézek....És ebből következik,hogy egy újonnan idelátogató kismama elkezd szépen kombinálni...mint én is.Lehet ezt kezelni valahogyan?

2008. dec. 1. 14:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos jellemző az emberekre hogy sztorizgatás közben hajlamosak eltúlozni, felnagyítnai a dolgokat. Egy módon lehet kezelni, úgy hogy nem figyelsz oda rájuk, csak magadra, a babádra és az orvosodra figyelsz. Egyébként sincs két egyforma szülés.
2008. dec. 1. 14:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Neki ez nem butaság,szerinte ez a jo válasz,ő igy hallotta.De ha te kiszurtad,hogy butaság akkor tudod és nem foglalkozol vele.Nem hiszem,hogy ezek dirrekt ijeszgetések.Sajnos sok az info minden felől és tényleg jön a sok butaság.Én is ezen az oldalon hallottam egy kismama betegségről,2 napig rettegtem.Egyik nap én is a váróban gondolkodtam el.Jött egy jol szituált kismama a férjével.Leültek.Aranyosak voltak összeillőek.Egyszer megszolaltak,bár ne tették volna.A legparasztosabb beszéddel amit nem lehet elképzelni azon vitáztak ki issza meg otthon az utolso üveg sört.Ezt azért irom le neked,mert ezután jött a gondolatom,hogy jó ég,lehet ilyenektől is kapok válasz ezen az oldalon.Nem akarok senkit megbántani,de az egy buta nő volt.Gondolhatod milyen jo infokat szedhet össze.Ha valamiben bizonytalan vagy kérdezd az orvosod és a védőnőt.Csak rájuk hallgatok már.Elolvasgatom itt is a válaszokat a kiváncsiság kedvéért,de nem parázok többet.Csak szépekre gondolok,és majd izgulok akkor ha baj van.Remélem nem lesz.Neked sem.A legjobb ha nem kombinálsz.
2008. dec. 1. 15:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Ez jó kérdés, én a védőnőmmel beszélgettem erről. Már elején mondta nekem, hogy ne nézelődjek a neten, mert nagyon sok rémhír van. Persze, hogy nem fogadtam meg a tanácsát, pedig igaza volt. Minden hétre jutott valami, amit miután elolvastam azon paráztam, hogy biztos velem is megtörténik. Főleg, hogy sokat véreztem az elején, még kórházban is feküdtem ez miatt.Nem szabadna rémísztgetni egymást, én ha választ írok valakinek mindig próbálok megnyugtató választ írni. Talán érdekesebb a rossz hírt elmesélni, mint a jót. Szomorú, inkább bíztatnunk kellene egymást, bár szerencsére én többször kaptam bíztató, megnyugtató választ, mint negatívat.
2008. dec. 1. 15:09
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

Azért mert sokszor az emberek a szenzációra figyelnek oda, az nem elég "izgi" ha minden oké volt vagy volt egy kis probléma és hamar túljutottunk rajta..hanem az a figyelemfelkeltő ha vmi szörnyűség történt vagy fog történni stb..

És sokan azért irják jól felnagyítva a sztorit, mert sajnálatot akarnak kicsiholni másokból.:(

Azért meg senkit se sajnálnak, ha minden oké a terhessége vagy kismamasága során..:)

2008. dec. 1. 15:34
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az tény, hogy sokszor butaság kerül egy-egy kérdés válaszai közé, de ez szerintem elkerülhetetlen, mivel nagyon sokan látogatják az oldalt és mindenki a saját igazában hisz (mégha nem is tapasztalt ilyet).

A buta válaszoktól viszont elkülöníteném azokat, amelyeknél a válasz írója kihangsúlyozza, hogy nem ijesztgetésnek szánja, de xy dolog ez vagy az lehet, forduljon orvoshoz! Ezeket hasznosnak tartom, mégha később a doki megállapítja, hogy nem így van.

Sajnos ezt tapasztalatból tudom, ugyanis fél évvel ezelőtt én is itt kérdeztem a megjelenő barnázgatásommal kapcsolatban, mire minden válaszoló megnyugtatott, hogy ez normális. Pár napra rá elvetéltem. Azóta ha ilyen kérdést olvasok, inkább orvoshoz menést javasolok, minthogy nyugtassak...

Véleményem szerint az lenne az ideális, ha mindenki csak olyan kérdésre válaszolna, amit már tényleg megélt, megtapasztalt vagy legalább rendesen utána olvasott.

11 hetes ikres kismama

2008. dec. 1. 15:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinnem, hogy a kismamak direkt ijesztegetnek egymast. De mivel itt ugymond laikusok valaszolnak (es ezzel senkit sem szeretnek megserteni), ezert elofordul, hogy butasagok is kerulnek a valaszok koze. Ha valaki kerdez, tudnia kell szelektalni is.
2008. dec. 1. 16:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Én meg pont úgy érzem, hogy itt a válaszoló kismamák többsége igyekszik megnyugtatni a többi kismamit. Mivel a válaszolók nem szakemberek, ennek megfelelően kell hozzáállni a válaszokhoz. Azért tartom hasznosnak, mert sok olyan 'apróság' van a terhesség során, amit a kismamás könyvek nem említenek, pedig sokan tapasztalják és normális. Minden kis bagatell dologgal nem akarom hívogatni a dokimat. Jó, hogy itt meg tudjuk osztani a tapasztalatainkat.
2008. dec. 1. 20:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok,köszi mindenkinek a választ!
2008. dec. 2. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!