Szerintetek mi lenne a jobb?
Lenne egy kérdésem!
PCOS mellé az orvos erősen gyanakszik endometriózisra.Most lett volna 17.én műtét ahol a pco cisztákat kiégette volna illetve ha valóban jól sejti az endometriózist akkor azt is műtötte volna de a vírus mellett elmarad.Az ultrahangon adenomyotikus a méhem. Csinált volna petevezeték átjárhatóságit is.
Nagyon szeretnénk babát és félek hogy a vírus miatt előre láthatatlan műtét amíg nem kerül sorra addig csak romlik az állapotom.
Szerintetek várjak a műtétre és akkor próbálkozzak babával ? Vagy már próbálkozzak most is hátha összejön?
Az orvos azt mondta műtét után minél hamarabb teherbe kell esnem .
25L
PCOS esetén nem szokták kiégetni a cisztákat, hanem 3as kezelést javasolnak, hogy tedd rendbe magad és jönni fog a baba.
Az átjárhatósági és az endometriózis igényel laparoszkópos műtétet.
Nekem nem társul mellé inzulinrezisztencia nem vagyok túlsúlyos.Az mondta az orvos hogy még enyhé pcos ami azt jelenti csak az ultrahangos cisztás kép van meg.A műtéti kezelése pedig a drilling műtét amit laparoszkópia alatt csinálnak . Nem magamtól tálaltam ki hanem az orvosom mondta mit fog csinálni.
A PCOS kezelése
Műtéti kezelés során laparoszkópia segítségével, az ún. „drilling” módszerrel elvékonyítjuk a petefészek megvastagodott kérgi részét és eltávolítjuk a felszaporodott sorvadt tüszők tartalmát. Ezzel esélyt és helyet termetünk a frissen érő tüszők normál növekedésének. A beavatkozás után a hormonális egyensúly eltolódásai napokon belül elkezdenek rendeződni, a megnövekedett férfihormon szint drámai csökkenést mutat, és a cikluszavar rendeződhet.
Nem minden IR-S Pcos de minden Pcos-nál feltételezhető az IR.
A pcos-sok fele ir-s.
Ir nélkül szerintem sokkal nehezebb a kezelés mert itt ugye a diéta nem lép életbe.
Az hogy mennyire sok a ciszta és tényleg szükséges a műtét azt csak az orvosod tudhatja. 🤷♀️
Ha feltételezhető az endometriozis is akkor meg tényleg a műtét a jobb megoldás.
Erre a 2re viszont szokták javasolni az inofolicot. Nekem pl ez segített igazából. 2 évig próbálkozunk ebből 1 évet ittam az inofolicot.
Sajnos itt tényleg nincs laikusként jó tanács.
Próbálkozol vagy sikerül - vagy nem 🤷♀️
Megvárod a műtétet ami kitudja mikor lesz, szerintem idén nem biztos, hogy összejön. 🤷♀️ Megint csak vagy - vagy.
Mindenesetre 🤞
2# voltam.
Kedves 2# válaszoló köszönöm.
Maga a pcos miatt nem műtött volna de mivel erősen gyanakszik az endometriózisra azt mondta egyúttal a pco is kezelve lesz és az endo is.
Igazából csak attól tartok hogy ha sikerülne is a baba akkor nehogy baj legyem hogy nem lett kezelve az endometriózis és a PCOS.
Neked pedig sok sikert kívánok!
Én épp a 3.babánkat várom amúgy. Az elsőre vártunk csak 2 évet, a 2.és 3.babára fél évet. Pedig nekem nagyon sok komplikációm volt. Terhesség alatt és után is.
A 2.sürgősségi császáromnál nagyon durva összenővéseket oldottak fel. Mindkét petevezető összenőtt, mindenem mindennel összenőtt letapadt. Vastagbél megcsavarodott. Doki szerint fizikai képtelenség volt, hogy teherbe estem és ki is tudtam hordani. 🤷♀️
Most a harmadik is fél év után úgy sikerült hogy előtte 9 hónapig 2 hetente 2 heteket, volt mikor 21 napot véreztem. Letoltam 2 norculot kúrát, januárban lett egy 4x5 cm bevérzett cisztám aztán áprilisban már pozitívat teszteltem.
Ha tényleg van endo, na az ami igazán nehezít.
Ne add fel.
2# voltam
Hát akkor nálad tényleg egy csoda és nagyon szerencsés vagy hogy sikerült!
Akkor szerinted merjek műtét nélkül belevágni vagy várjam meg a műtétet?
Nem szeretnék vetélést átélni esetleg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!